‘Shōgun’ keert terug met tweede en derde seizoen

Hoewel velen dachten dat het bij één seizoen van Shōgun ging blijven, heeft FX aangekondigd dat er toch nog een tweede en derde seizoen komt. Het verhaal en de personages uit het eerste seizoen zullen de saga dus voortzetten. Wanneer er nieuwe afleveringen zullen verschijnen, is nog niet bekend.

De serie Shōgun is het nieuwe grote succes van FX en Disney+. In de eerste negen weken was het de best bekeken show ooit op FX en Disney+ op basis van het aantal gestreamde uren wereldwijd. Fans spraken dus ook al snel over een vervolg, maar voor een lange tijd leek dat er niet in te zitten.

Het eerste seizoen volgde namelijk het verhaal uit het originele boek van schrijver James Clavell uit 1975. Een tweede seizoen zou dan verder staan van het originele verhaal, waardoor dat moeilijk lag. Maar nu heeft FX dus toch laten weten dat er een tweede en zelfs derde seizoen aankomt.

Shōgun

Shōgun speelt zich af aan het begin van een burgeroorlog in het Japan van 1600. Daarin maken we kennis met Lord Yoshii Toranaga (Hiroyuki Sanada) die voor zijn leven vecht nu zijn vijanden in de Raad van Regenten zich tegen hem keren.

Wanneer een mysterieus Europees schip wordt gevonden, komt de Engelse kapitein John Blackthorne (Cosmo Jarvis) met geheimen die Toranaga kunnen helpen om zijn vijanden te vernietigen en de balans te doen kantelen. Hij gebruikt Blackthorne als pion om zijn macht te vergroten. Zo komen ze al snel in conflict met Toda Mariko (Anna Sawai), een vrouw met onschatbare vaardigheden, maar oneervolle familiebanden, die haar waarde en trouw moet bewijzen.

Nieuwe seizoenen

Door het grote succes heeft FX, dat ook onder Disney valt, beslist om werk te maken van een vervolg. Daarvoor werkt de streamingdienst samen met de nabestaanden en woordvoerders van schrijver James Clavell. Op termijn wil de streamingdienst nog twee nieuwe seizoenen maken en daarvoor zal het vanaf deze zomer een schrijversteam bijeen roepen.

Wanneer de opnames precies beginnen en of het tweede en derde seizoen daarbij na elkaar opgenomen zullen worden, moet nog blijken. Alles hangt af van het creatieve proces en de ideeën van het bij elkaar gebrachte creatieve team.

Het eerste seizoen van Shōgun is volledig op Disney+ te vinden.

Meer
Lees meer...