Komt er een nieuwe One Direction? Simon Cowell gaat op zoek naar nieuwe boyband

De beroemde muziekproducent Simon Cowell is opnieuw op zoek naar de volgende grote boyband. Na het enorme succes van One Direction, die hij in 2010 bij elkaar bracht, richt Cowell zich nu op een nieuwe groep. Hierbij geeft hij wel meteen toe dat er ook risico’s aan verbonden zijn.

Simon Cowell, de man achter het succes van One Direction, heeft aangekondigd dat hij op zoek is naar de volgende grote boyband. One Direction, die hij tien jaar geleden samenbracht, groeide uit tot een wereldwijd fenomeen met miljoenen fans en talloze hits.

Nu hoopt Cowell dit succes te herhalen met een nieuwe groep jonge talenten. Zijn zoektocht begon alvast met een grote banner in de straten van Londen.

Grote uitdaging

“Simon needs you! Future megastars wanted for new boyband.” Zo kondigde Cowell zijn zoektocht naar een nieuwe boyband aan. Ongeveer acht jaar na de “pauze” van One Direction vindt de bekende muziekproducent dat het tijd is voor een nieuw avontuur.

Hoe hij dat precies zal aanpakken, is niet bekend. Cowell is alvast optimistisch over de kansen, maar erkent ook dat het vinden van zo’n groep niet van een leien dakje zal lopen. “Er is een hoog risico aan verbonden,” geeft hij toe. “Het vinden van de juiste combinatie van talenten en persoonlijkheden is cruciaal, en het is nooit een garantie dat het publiek hen zal omarmen.”

Zoektocht

De laatste jaren is al vaak bewezen dat boybands niet eeuwig bij elkaar blijven. Na een tijdje gaan leden op zoek naar persoonlijk succes en beginnen ze een solocarrière. Zangers Harry Styles, Niall Horan en Justin Timberlake zijn het bewijs dat het kan. En daarom is dat ook iets dat Cowell meteen vermeldt. “We zoeken niet alleen naar jongens die goed kunnen samenwerken, maar ook naar individuen die eventueel een solocarrière kunnen nastreven,” legt hij uit.

Hij heeft dus duidelijk lessen getrokken uit het verleden. Het proces zal ongetwijfeld nauwlettend gevolgd worden door fans en media over de hele wereld. Of hij uiteindelijk in zijn opzet zal slagen, valt af te wachten.

Meer
Lees meer...