Liam Payne excuseert zich voor uitspraken over One Direction: “Ik was mezelf niet”

De Britse zanger Liam Payne is terug van (even) weggeweest. Het gaat al langer niet zo goed met Payne en in een video op YouTube heeft hij nu laten weten dat hij een tijdje heeft doorgebracht in een afkickkliniek. In die video heeft hij het ook over het opvallende interview dat hij vorig jaar gaf bij Logan Paul.

Van 2010 tot 2016 maakte Liam Payne deel uit van de populairste boyband van dat moment. One Direction bracht jaarlijks nieuwe muziek uit, reisde de wereld rond én had een enorme fanbase. In 2016 besliste de groep om een pauze in te lassen, zodat alle leden zich konden focussen op hun individuele projecten.

Voor zowel Harry Styles, Niall Horan als Louis Tomlinson bracht dat heel wat succes met zich mee. Zij werkten alle drie aan hun eigen albums, gingen meerdere keren op tour en drukten hun stempel op de muziekwereld. Vooral Harry Styles is ondertussen uitgegroeid tot een fenomeen in de popwereld. Voor Liam Payne bleef dat succes uit, waarna hij op de dool geraakte.

Podcast

Dat zijn carrière niet verliep zoals hij dat zelf wilde, was duidelijk te merken tijdens een interview met Logan Paul in diens podcast Impaulsive uit 2022. Daarin vertelde Liam dat hij “het erelid van One Direction was én de reden waarom de band is gevormd“. Daarnaast vertelde hij ook nog over andere situaties, wie hij het minst leuk vond, enzovoort. Die opmerkingen schoten bij heel wat fans in het verkeerde keelgat.

Vooral omdat Payne op dat moment het ex-lid met het minste succes in zijn solocarrière was, werd hij ook meteen het onderwerp van heel wat reacties online. Zo werd er onder andere gelachen met zijn optredens in clubs, terwijl zijn collega’s in stadions en volle zalen stonden.

Excuses

Ondertussen was het al een tijdje stil rond de Britse zanger, maar daar is gisteren verandering in gekomen. In een video met de titel I’m back… vertelt Payne over zijn opname in een afkickkliniek en biedt hij zijn excuses aan voor zijn gedrag in het laatste jaar. “Ik stak alles op andere mensen en keek niet naar mezelf”, vertelt hij.

“Ik was zo boos op alles en iedereen dat ik iets nodig had om naar uit te halen”, ging hij verder. Daarmee verwijst hij naar het interview over One Direction. “Daarvoor wil ik me oprecht excuseren, daar was ik verkeerd in. Op dat moment waren die opmerkingen een soort schreeuw om hulp. Ik wou relevant zijn en blijven.” Ondertussen zou Liam aan nieuwe muziek werken.

Bekijk de video hier:

Meer
Lees meer...