X Factor UK deelt video waaruit blijkt dat Liam Payne echt als “leider van One Direction” werd gezien

Even geleden kwam zanger Liam Payne onder vuur te liggen. Payne was te gast bij de podcast Impaulsive van Logan Paul, waar hij zich uitliet over zijn ex-bandleden van One Direction. Zo vertelde hij dat hij Zayn Malik om verschillende reden niet leuk vond én dat hij de leider van de groep was. Veel begrip voor zijn uitspraken was er niet, maar nu deelde X Factor UK een video waaruit blijkt dat niet alles daarvan gelogen was.

Het Britse programma X Factor UK heeft onrechtstreeks gereageerd op het Liam Payne-drama van enkele maanden geleden. De zanger deed in een podcast enkele uitspraken waarmee hij alle sociale media veroverde. Zo was hij volgens zichzelf “het meest succesvolle lid van One Direction” en “werd hij gezien als leider”. Veel fans gingen daar niet mee akkoord, maar uit de video van X Factor UK blijkt wel degelijk dat Liam in het begin als “leider” werd gezien.

One Direction

Twaalf jaar geleden werd de band One Direction geboren. Dat gebeurde tijdens de liedjeswedstrijd X Factor UK. Harry Styles, Niall Horan, Louis Tomlinson, Zayn Malik en Liam Payne deden in 2010 afzonderlijk auditie, maar kwamen uiteindelijk samen in een boyband terecht. In 2016 ging de band op hiatus, maar daarna zijn ze nooit teruggekeerd.

In een recent interview vertelde Liam Payne hoe hij zichzelf zag als “meest succesvolle zanger uit de groep”. Op sociale media regende het negatieve reacties. Velen vergeleken daarbij Liams kleine concerten in clubs met die van Harry Styles in arena’s. Daarnaast waren ze ook niet te spreken over hoe Payne over zijn ex-collega Zayn sprak. De zanger bleef ook volhouden dat hij “de leider van de groep” was en dat One Direction in 2010 rond hem is opgebouwd.

Nieuwe video

“Een deel van de reden dat One Direction gemaakt werd, was de belofte van Simon Cowell aan mij dat ik het twee jaar later wél zou halen. Dus hij begon met mijn gezicht en maakte daar dan de groep rond. Ik was het erelid van One Direction”, klonk het bij Liam Payne tijdens zijn Impaulsive-interview. Hoewel die uitspraak nogal bruut overkomt, lijkt niet alles gelogen.

X Factor UK deelde nu namelijk een video onder de naam NEVER BEFORE SEEN footage of One Direction’s formation. Daarin zien we letterlijk hoe de vier juryleden One Direction bij elkaar puzzelen. De eerste foto’s die werden gelegd, waren die van Niall, Harry en Louis. Wanneer Liam er daarna bijkwam, waren er twijfels. Jurylid Simon Cowell vond namelijk dat Payne te goed was voor een band, waarop Nicole Scherzinger zei: “Als hij de beste is, dan kan hij de leider van de groep worden. Ik denk dat hij echt kan gaan shinen.

Bekijk de X Factor-video hier:

Meer
Lees meer...