Sneakers gedragen door Kanye verkocht voor 1,5 miljoen euro, hoogste prijs ooit

Kanye West heeft een nieuw record op z’n naam staan. Een paar sneakers van Nike, dat Kanye droeg tijdens zijn optreden op de Grammy Awards in 2008, is verkocht voor maar liefst 1,8 miljoen dollar (zo’n 1,5 miljoen euro). Daarmee is het nu officieel het duurste paar sneakers ooit.

1,5 miljoen euro voor een tweedehands paar sneakers, het lijkt een hallucinant bedrag. Maar die som werd betaald voor een exclusief paar sneakers dat één keer gedragen werd door Kanye West.

Nike Air Yeezy 1

Het gaat om een prototype van de Nike Air Yeezy 1’s, dat gedragen werd door Kanye West tijdens zijn optreden op de Grammy Awards in 2008. Hij bracht daar zijn nummers Stronger en Hey Mama met de exclusieve sneakers. Het ging om een prototype van de Nike Air Yeezy 1 dat ontworpen werd door Kanye zelf in samenwerking met Mark Smith.

Het gaat om zwarte sneakers met kleine gaatjes in het leer. Wat de sneaker uniek maakt, is de typische Yeezy-band over de wreef van de schoen en het medaillon met de Y als lacelock. Het paar werd gekocht door RARES, een sneakerinvesteringsbedrijf. Dat had 1,8 miljoen dollar, of 1,5 miljoen euro over voor het paar. Daarmee is het het duurste paar sneakers ooit en ook het eerste waarvoor meer dan één miljoen dollar voor betaald wordt. Het vorige record stond op naam van een paar Nike Air Jordan 1’s. Daar werd vorig jaar 615.000 dollar, of zo’n 509.000 euro voor geboden.

Kanye West sneakers
AP Photo/Kevork Djansezian, File (Via Isopix
Meer
Lees meer...