Snoop Dogg bevestigt samenwerking met BTS

Rapper Snoop Dogg komt binnenkort met een samenwerking met BTS. Dat heeft hij zelf bekendgemaakt op de rode loper van American Song Contest, de Amerikaanse versie van het Eurovisiesongfestival. Wanneer de samenwerking zal verschijnen, is voorlopig nog niet bekend.

De Koreaanse boyband BTS heeft opnieuw een indrukwekkende samenwerking te pakken. Het zevental zal namelijk samenwerken met de legendarische rapper Snoop Dogg.

Snoop Dogg en BTS

Snoop Dogg presenteert op dit moment samen met Kelly Clarkson American Song Contest, de Amerikaanse versie van het Eurovisiesongfestival. K-popster AleXa is een van de deelnemers van die wedstrijd waardoor het onderwerp K-pop aan bod kwam. Daarbij liet Snoop Dogg weten dat er een nummer met BTS aan zit te komen. “Het is officieel zoals een scheidsrechter die op zijn fluitje blaast. Ik hou van de Zuid-Koreaanse entertainmentwereld. Het is goede muziek. Het is een vibe”, vertelde de rapper aan The A.V. Club.

BTS contacteerde Snoop Dogg al in januari met de vraag of hij geïnteresseerd was in een samenwerking. Toen liet de rapper nog weten dat hij moest kijken of hij plaats zou vinden in z’n agenda. En die heeft hij nu dus gevonden. “Ik maak goede muziek. Zij maken goede muziek en zo komen we samen. Dat is waar het altijd over gaat: verschillende werelden samenbrengen.”

BTS werkte in het verleden al samen met verschillende grote namen, zoals Coldplay, Nicky Minaj, Megan Thee Stallion en Ed Sheeran. Voor Snoop Dogg is het overigens niet de eerste samenwerking met een Zuid-Koreaanse artiest. Zo werkte hij in het verleden al samen met Psy en de girlgroup 2NE1.

Bekijk hier Hangover, de samenwerking van Snoop Dogg en Psy:

Meer
Lees meer...