Spotify Kids: ouders kunnen luistergeschiedenis opvragen en content blokkeren

In oktober vorig jaar lanceerde Spotify zijn Spotify Kids-app. Vandaag voegt het bedrijf twee nieuwe functies toe aan de app waardoor ouders beter kunnen controleren naar wat hun kinderen luisteren.

Zo hebben ouders vanaf vandaag toegang tot de luistergeschiedenis van hun kind. Bovendien kunnen ze ook specifieke inhoud blokkeren.

Raadplegen en blokkeren

Om de instellingen van je kind te bekijken, ga je naar de Spotify Kids-app en druk op ‘Grown Ups’. Nu kan je selecteren welke geschiedenis je (van één van je kinderen) wilt zien. Als ouder kan je tot drie maanden terugkeren in de luistergeschiedenis. Je kan er dan ook voor kiezen om bepaalde nummers te blokkeren. Wanneer je kind het nummer wil afspelen, zal er een rood pictogram verschijnen dat aantoont dat het nummer geblokkeerd is.

https://www.youtube.com/watch?v=gZFpiFxrXrM&feature=emb_title

Geblokkeerde nummers zijn verbonden aan persoonlijke accounts. Dat wil zeggen dat geblokkeerde nummers bijvoorbeeld niet meer op het account van de zoon kunnen beluisterd worden, maar wel op het account van zijn zus. Ouders kunnen ten allen tijde de blokkeringen opheffen door op de rode pictogram te klikken.

Nog in de startblokken

Spotify Kids bevat nu 8.000 liedjes, verhalen en audioboeken. Bij de lancering vorig jaar stond dat aantal nog op 6.000. In de app vind je meer dan 125 verschillende afspeellijsten die aangepast zijn aan kinderen. Als je weet dat er op de normale Spotify-app elk uur 20.000 nieuwe nummers worden bijgevoegd, dan weet je dat Spotify Kids nog in de startblokken zit.

De mogelijkheid om luistergeschiedenis op te vragen en nummers te blokkeren, zijn slechts de eerste stap naar een betere controle van ouders over het muziekverbruik van hun kinderen. Meer functies en content voor Spotify Kids zijn onderweg.

Meer
Lees meer...