Spotify laat je nu liedjes zoeken op basis van lyrics

Spotify heeft een nieuwe update gelanceerd voor zijn applicatie op Android en iOS. Daarbij is het nog makkelijker om het nummer te zoeken dat je wil horen. Je kan vanaf nu namelijk gewoon een deel van de lyrics intypen en dan toont Spotify je alle mogelijke liedjes waar die woorden in voorkomen.

Iedereen kent wel het gevoel waarbij je met een bepaald nummer in je hoofd zit zonder dat je precies weet hoe het heet of van wie het is. Dankzij Spotify is het nu een stuk eenvoudiger om dat probleem te verhelpen.

De streamingdienst heeft aan zijn laatste update voor Android en iOS namelijk een nieuwe functie toegevoegd waarmee het mogelijk is om liedjes te zoeken op basis van songteksten. Die mogelijkheid bestond eerder al bij de streamingdienst Apple Music.

Songtekst in zoekbalk

Spotify lyrics Dynamite BTS

De nieuwe functie van Spotify gebruiken, is heel eenvoudig. Je gaat naar de zoekbalk in de applicatie en typt daar één of meerdere woorden van de tekst van een liedje. Vervolgens toont de streamingdienst in welke nummers die tekst voorkomt. Hoe meer woorden je ingeeft, hoe preciezer de zoekresultaten zullen zijn en hoe sneller je het lied zal vinden dat je zoekt. Maar zelfs met een kleine fout is de kans groot dat Spotify het juiste resultaat toont.

Om verwarring te vermijden zet Spotify ook telkens onder het zoekresultaat “Overeenkomst voor songteksten” als het op basis van de lyrics is dat ze je een bepaald nummer tonen.

Meer
Lees meer...