Spotify slaat prijs van Premium Family op

Spotify heeft de abonnementsprijs van zijn familieabonnement in België verhoogd. Sinds 1 oktober betaal je voor Spotify Premium Family 16 euro in plaats van 15 euro per maand.

Het was de technologiewebsite Tweakers die vaststelde dat Spotify de prijs voor zijn Family-abonnement heeft verhoogd. Zij ontdekten dat gebruikers met zo’n pakket een e-mail kregen waarin ze op de hoogte waren gebracht van de prijsstijging.

15,99 euro per maand

Vanaf 1 oktober betaal je per maand voor Spotify Premium Family 15,99 euro in plaats van 14,99. Voor bestaande klanten wordt de nieuwe prijs toegepast vanaf de factuurdatum van november.

Volgens Spotify is de prijsverhoging nodig “om te blijven innoveren en investeren en onze Premium Family-gebruikers de beste ervaring te bieden, zoals nieuwe inhoud en meer functies waarvan je samen als gezin en als individu kunt genieten”. De streaming- en muziekdienst investeert de laatste tijd fors in podcasts en haalde al heel wat grote namen binnen. Onder andere DC, Kim Kardashian en Joe Rogan sloten zo’n lucratief contract af.

Abonnementen

Spotify Premium Family is het familieabonnement van Spotify. Voor 15,99 euro per maand krijg je 6 Premium-accounts voor gezinsleden die op hetzelfde adres wonen. Ondanks die laatste voorwaarde wordt het abonnement in de praktijk ook vaak gedeeld onder mensen die niet op hetzelfde adres wonen.

De andere abonnementen van Spotify slaan voorlopig niet op. Zo betaal je voor een Individueel-abonnement nog altijd 9,99 euro per maand. Een Duo-abonnement kost 12,99 euro per maand. Studenten betalen amper 4,99 euro per maand.

Meer
Lees meer...