‘Starstruck’: Deze songs en artiesten krijg je te zien in de grote finale

Deze vrijdag is het tijd voor de grote finale van Starstruck. Daarin zullen 12 kandidaten die nog één keer veranderen in hun grootste idool het tegen elkaar opnemen. De grote finaleshow wordt alvast afgetrapt door de jury en Laura Tesoro, maar daarna is het tijd voor het moment van de waarheid.

In Starstruck stonden de voorbije weken elke keer twaalf kandidaten klaar om het beste van zichzelf te geven. In groepjes van drie brachten de kandidaten een nummer van hun grote idool en daarbij moesten ze zo dicht mogelijk bij het origineel proberen komen. Per voorronde gingen er uiteindelijk slechts twee deelnemers door.

In de finale zijn ze opnieuw met twaalf. Daarbij krijgt de kijker Robbie Williams, Alicia Keys, Céline Dion, Freddie Mercury, Natalia, Tina Turner, Whitney Houston, Damiano David van Måneskin, Elton John, Billie Eilish, Madonna en Bruno Mars te zien. Om de show te openen brengen host Laura Tesoro en juryleden Bart Kaëll, Nathalie Meskens, Guga Baúl en Nora Gharib samen het nummer I’m So Excited van The Pointer Sisters.

Van Céline Dion tot Tina Turner …

Met zo’n lijst aan artiesten kan de kijker dus heel wat hits verwachten. Elke deelnemer krijgt namelijk nog één keer de kans om alle registers open te gooien en de jury te overtuigen. Benjamin (35) bijt de spits af met Let Me Entertain You van Robbie Williams, Anne-Laure (29) verbaast opnieuw vriend en vijand met Girl On Fire van Alicia Keys en Aurora (24) durft het aan om My Heart Will Go On als Céline Dion te brengen.

Ook Sonny (36) gaat als Freddie Mercury een gigantische uitdaging aan. Hij probeert de jury en kijker te overtuigen met We Are The Champions. Daarnaast zien we Joke (31) als Natalia met I Want You Back, gooit Maureen (52) al haar energie in de strijd met Simply The Best van Tina Turner en brengt Floridel (43) de klassieker I Will Always Love You van Whitney Houston.

… en van Elton John tot Madonna

Daarna volgen er nog vijf optredens, waaronder dat van ex-Idool-kandidaat Wouter (39) als Elton John. Hij brengt het opgewekte Crocodile Rock. De minst bekende artiest van de avond is misschien wel Damiano David van Måneskin. Toch probeert Raphaël (21) die naam alle eer aan te doen met zijn versie van Zitti e buoni.

Van een rockgod tot een reeks popidolen, want daarna is het aan Leen (23) met No Time To Die van Billie Eilish, Caroline (50) met Like a Prayer van Madonna en Steven (27) met Locked out of Heaven van Bruno Mars.

De finale van Starstruck is deze vrijdag om 20.40 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...