Steven Yeun geeft uitleg over zijn vertrek bij Marvelfilm ‘Thunderbolts’ en een mogelijke toekomst binnen het MCU

Marvel Studios kreeg deze week nog maar eens een tegenslag te verwerken. Na een matig 2023 begint ook dit jaar met problemen. De populaire acteur Steven Yeun trok zich namelijk terug uit de geplande film Thunderbolts, waardoor Marvel snel op zoek moet naar een vervanger. Als reden voor zijn vertrek, wees Yeun op agendaproblemen. In de toekomst hoopt hij in een andere rol toch te zien te zijn binnen het Marvel Cinematic Universe (MCU).

Na een matig 2023 zijn de filmplannen in het Marvel Cinematic Universe (MCU) voor 2024 beperkt. Met Deadpool 3 krijgen we halverwege het jaar de enige Marvelfilm. Reden daarvoor zijn de stakingen die Hollywood vorig jaar maandenlang teisterden. Heel wat films moesten daardoor uitgesteld worden.

Steven Yeun

Een van die films die zo het slachtoffer werd van de Hollywoodstakingen was Thunderbolts. Die film zou aanvankelijk komende zomer verschijnen, maar is uitgesteld tot juli 2025. En juist dat zorgt nu voor problemen. Door het uitstel zouden de opnames van Thunderbolts namelijk rond maar 2024 beginnen, en dat past niet in de planning van Steven Yeun. Hij besloot daarom om verstek te geven voor de rol van Seuntry.

“Het uitstel en het opschuiven van alles heeft ervoor gezorgd dat ik moet afhaken. Ik vind het zeer spijtig”, legt Steven Yeun uit aan Variety.

Toekomst bij Marvel?

Hoewel zijn debuut bij Marvel deze keer dus niet doorgaat, hoopt Steven Yeun in toekomst wel in een superheldenfilm mee te doen. “Het is daarvoor wel nog te vroeg, want ik denk dat ik veel mensen kwaad heb gemaakt door weg te gaan. Maar ik heb wel enkele ideeën, al hou ik die dus voor mijzelf.”

Meer
Lees meer...