Steven Yeun zal dan toch niet te zien zijn in Marvelfilm ‘Thunderbolts’

De film Thunderbolts heeft af te rekenen met een serieuze tegenslag. Amper enkele maanden voor de start van de opnames heeft Steven Yeun aangegeven dat de film toch niet in zijn planning past. Daardoor moet Marvel snel op zoek naar een vervanger.

Na een matig 2023 zijn de filmplannen in het Marvel Cinematic Universe (MCU) voor 2024 beperkt. Met Deadpool 3 krijgen we halverwege het jaar de enige Marvelfilm. Reden daarvoor zijn de stakingen die Hollywood vorig jaar maandenlang teisterden. Heel wat films moesten daardoor uitgesteld worden.

Een van die films die zo het slachtoffer werd van de Hollywoodstakingen was Thunderbolts. Die film zou aanvankelijk komende zomer verschijnen, maar is uitgesteld tot juli 2025.

Steven Yeun

En dat uitstel lijkt hen nu extra problemen te bezorgen. The Hollywood Reporter meldt namelijk dat Steven Yeun dan toch niet te zien zal zijn in Thunderbolts. Zij geven geen concrete reden voor zijn vertrek, maar andere bronnen spreken van problemen met zijn planning.

Steven Yeun brak internationaal door als Glenn Rhee in The Walking Dead, een rol die hij speelde van 2010 tot 2016. Later was hij ook nog onder andere te zien in de films Okja (2017), Burning (2018), Minari (2020) en Nope (2022). Recent maakte hij indruk in de Netflixreeks Beef en als stem van het titelpersonage in de animatiereeks Incinvible. Dit jaar zal Yeun onder andere te zien zijn in Mickey 17 van de bekroonde regisseur Bong Joon-ho. Op die indrukwekkende lijst komt dus voorlopig geen eerste Marvelfilm.

Sentry

Het is nog niet bekend wie Steven Yeun zal vervangen in Thunderbolts. Recent raakte bekend dat hij in die film de antagonist Sentry zou spelen. Volgens verschillende bronnen had Yeun daarvoor zelfs al zijn kostuum gepast.

De kans lijkt groot dat Marvel die rol zal hercasten aangezien Sentry een belangrijke plaats heeft bij Marvel als personage. De filmstudio zal dus zeker een even grote naam willen casten voor de rol die misschien in meerdere projecten moet gespeeld worden.

Antihelden

Als Marvel Studios Sentry als antagonist behoudt, zal hij het in Thunderbolts waarschijnlijk moeten opnemen tegen de groep antihelden die eerder al bekendgemaakt zijn. Het gaat om Yelena Belova (Florence Pugh), Red Guardian (David Harbour), Taskmaster (Olga Kurylenko), Bucky Barnes (Sebastian Stan), US Agent (Wyatt Russell) en Ghost (Hannah John-Kamen). De groep wordt geleid door Valentina Allegra de Fontaine (Julia Louis-Dreyfuss) en haar assistente Erin (Ayo Edebiri).

Meer
Lees meer...