‘Stranger Things’-actrice Millie Bobby Brown schrijft eigen persoonlijk boek

Millie Bobby Brown vierde pas vorige maand haar negentiende verjaardag, maar heeft in haar nog prille carrière al heel wat succes geboekt. Nu is ze klaar om nog een titel aan haar indrukwekkende portfolio toe te voegen. 

Nineteen Steps, zo heet de nieuwe roman van actrice Millie Bobby Brown die in het najaar in de rekken zal liggen. Volgens haar uitgeverij HarperCollins zal haar boek 384 pagina’s tellen en wordt het uitgegeven op 12 september 2023. “Nineteen Steps is een teder, inspirerend verhaal over vrouwelijke veerkracht en de menselijke geest,” vertelt uitvoerend redacteur Liz Stein. “Zowel hartverwarmend als hartverscheurend. Het is een roman die de kracht en moed portretteert die we vinden in familie, vriendschap en onze samenleving. Ik was ongelooflijk ontroerd door de beklemmende, ware tragedie in de kern van de roman en betoverd door het onvergetelijke portret van liefde in oorlogstijd.”

Persoonlijk verhaal

Voor haar debuutroman haalde Brown inspiratie uit haar eigen familiegeschiedenis. Het verhaal draait rond de achttienjarige Nellie Morris, die samen met haar gezin in Bethnal Green Londen woont. “Ik werd geïnspireerd door mijn oppas Ruth. Daarom is dit boek heel persoonlijk en ligt het me nauw aan het hart”, vertelt Millie Bobby Brown. Het boek speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en gaat over hoe een tragisch ongeluk het leven van Nellie verandert.

Carrière

“Het schrijven van Nineteen Steps is echt een heel bijzonder project voor mij geweest”, zegt Millie Bobby Brown. Sinds de actrice in 2013 met Once Upon a Time in Wonderland voor de allereerste keer op televisie verscheen, is ze alleen maar populairder geworden. Zo verscheen Millie Bobby Brown alsmaar meer op het grote scherm en kreeg ze door haar rol als Eleven in Stranger Things nog meer naamsbekendheid. In 2019 lanceerde Brown ook haar eigen veganistische en cruelty free make-up en huidverzorgingslijn, Florence By Mills. Het merk werd verkozen tot ‘Launch of the Year’. 

Wie Nineteen Steps van Millie Bobby Brown al wil pre-orderen, kan dat via haar uitgeverij HarperCollins.

Meer
Lees meer...