‘Stranger Things’: Geruchten over spin-off rond Eleven ontkracht

Dit weekend stond het internet even op zijn kop. Verschillende nieuwssites lieten namelijk weten dat er een spin-off zou komen van Stranger Things. Die zou over het personage Eleven gaan en actrice Millie Bobby Brown zou daarin terugkeren. Het geluk van de fans was van korte duur, want even later liet het officiële account op Twitter weten dat het nieuws niet klopte.

Dat de makers van Stranger Things na de originele serie graag nog andere projecten in het ‘universum’ willen maken, is geen geheim meer. De Duffer Brothers zouden namelijk al aan verschillende ideeën voor verschillende series bezig zijn. Toch is een spin-off rond Eleven daar geen van. Ondanks verschillende nieuwssites die beweerden dat er al aan zo’n serie werd gewerkt, worden al die geruchten nu ontkracht.

Stranger Things

Stranger Things volgt een groep vrienden anno 1980 die te maken krijgt met een heleboel mysterieuze gebeurtenissen. Daarbij hoort ook de verdwijning van een van hen: Will Byers. Die verdwijning zorgt ervoor dat heel het dorpje Hawkins op zijn kop staat. Wanneer blijkt dat er ook andere realiteiten in het spel zijn, is het hek helemaal van de dam.

Ondertussen zijn we al vier seizoenen later en zijn ook de personages ouder geworden. Om die reden, en ook omdat de makers op voorhand wisten waar en wanneer de serie zou eindigen, wordt seizoen 5 het laatste. Maar daarna willen de broers Duffer dus nog verder met de franchise aan de hand van een spin-off. Dat vertelden ze eerder al in verschillende interviews.

Geen Eleven

Voor die spin-off zouden de Duffers al een concreet idee hebben, maar tot nu toe weet nog niemand waarover dat verhaal precies zal gaan. Toch waren er afgelopen weekend enkele sites die beweerden dat er naast die spin-off ook nog een verhaal rond Eleven (Millie Bobby Brown) zou komen. Giant Freaking Robot tweette: “Brown zal terugkeren als Eleven in een spin-off die losstaat van een ander project rond de serie.”

Dat nieuws werd al snel ontkracht door het officiële account van het schrijversteam van de reeks. Met een simpele “niet waar” lieten zij weten dat de fans die spin-off dus niet zullen krijgen. Welke we dan wel kunnen verwachten, valt af te wachten.

Meer
Lees meer...