‘Stranger Things’-acteur volledig uit scène geknipt omdat hij lach niet kon inhouden

Dat acteurs naast het acteren heel wat aflachen op set, is geen verrassing meer. De laatste jaren delen streamingdiensten vaak bloopers van hun series en daarin is te zien hoeveel er soms mis kan lopen. Maar af en toe zorgen de bloopers ook voor ergernissen, zoals op de set van Stranger Things. Daar werd het zelfs zo erg dat acteur Charlie Heaton uit een scène werd geknipt.

De populaire serie Stranger Things is binnenkort al toe aan zijn vijfde seizoen. Toch moeten we terug naar 2017 voor een verhaal waar acteur Finn Wolfhard, die Mike speelt, het over had in een recent interview. Daarin vertelde hij namelijk dat zijn collega Charlie Heaton, die Jonathan speelt, volledig uit een scène werd geknipt omdat hij niet kon stoppen met lachen.

Stranger Things

Binnenkort komt er een einde aan een van de meest succesvolle Netflixseries aller tijden. Op dit moment werkt de streamingdienst namelijk aan het vijfde en laatste seizoen van Stranger Things. Die reeks is al sinds 2016 immens populair en weet elke keer ook weer zijn vertrouwde publiek voor zich te winnen.

Elke keer wanneer er een nieuw seizoen is verschenen, sluit Netflix af met een bloopervideo. Daarin is te zien hoe de cast zich vaak verspreekt, hoe niet alles altijd even vlot gaat en hoe de vermoeidheid plots bovenkomt. Maar een van de beste bloopers hebben we volgens Finn Wolfhard nooit gezien.

Uit scène geknipt

In een interview met GQ vertelt de acteur namelijk hoe een van zijn collega’s de set moest verlaten omdat hij de opnames verstoorde. In het tweede seizoen van de reeks zit een scène waarin zo goed als alle personages zich rond een tafel bevinden. Samen proberen ze een oplossing te zoeken om het kwaad uit Will (Noah Schnapp) te verdrijven. In die scène is het personage Jonathan (Charlie Heaton) niet te zien. Daar is dus een opvallende reden voor.

“Joe (Keery, de acteur die Steve speelt, red.) had een stuk tekst waarbij hij enkel ‘The Germans‘ moest zeggen. Maar hij deed dat op zo’n droge manier dat Charlie (Heaton, red.) er elke keer mee moest lachen”, vertelt Wolfhard. “Na een tijdje begonnen zowel de Duffer Brothers als David (Harbour, die Hopper speelt, red.) zich te ergeren. Uiteindelijk hoorden we ‘Ja, Charlie, je zit niet meer in deze scène’ en moest hij ook echt de set verlaten. Dus uiteindelijk zie je hem ook gewoon niet in die scène. Waar is hij dan wel? Niemand weet het.”

Bekijk de scène (zonder Jonathan) hier:

Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...