‘Stranger Things’-huis op de kop tikken? Dat van de familie Byers staat te koop

Op zoek naar een manier om je liefde voor de Netflixserie Stranger Things naar een hoger niveau te tillen? Dat kan, want een van de huizen uit de reeks staat te koop. Het gaat om de bungalow van Joyce Byers, waar een groot deel van het eerste en tweede seizoen zich afspeelt.

Stranger Things is misschien wel een van de grootste hypes van de laatste jaren. Al sinds 2016 is de reeks een vaste waarde op Netflix, katapulteert het 80’s songs terug naar de top én breekt het verschillende records. De serie heeft dan ook fans over de hele wereld. En die hebben nu misschien zelfs de kans om Stranger Things (letterlijk) in huis te halen. Het huis van de familie Byers uit de reeks staat namelijk te koop.

Huize Byers

Het huis van Joyce, Will en Jonathan Byers is al sinds het allereerste seizoen een van de belangrijkste locaties in de reeks. Vooral in het eerste seizoen, waar Joyce (Winona Ryder) het huis volhangt met kerstlichtjes om contact te zoeken met haar zoon Will (Noah Schnapp).

Ook in het tweede en derde seizoen kwam het huis nog vaak aan bod. Maar aan het einde van seizoen 3 verliet het gezin de bungalow in de staat Indiana om te verhuizen. De grootste reden voor die verhuis zouden de eigenaars van het échte huis geweest zijn. Zij wilden niet meer dat de serie rond hun huis werd opgenomen.

Te koop

Maar ondertussen staat het originele huis dus echt te koop. Twitteraar Zillo Gone Wild merkte het huis op op een site, waar de huidige eigenaars het aanbieden voor een prijs van 300.000 dollar (zo’n 303.000 euro). De grond bedraagt ongeveer 2,5 hectare en bevindt zich, in tegenstelling tot in de serie, in de staat Georgia.

In de reacties zijn fans alvast razendenthousiast. Sommigen vinden dat iemand het moet kopen om het om te bouwen tot een Airbnb met Stranger Things-decoratie. Denk: kerstlampjes, een kopie van de Byers-zetel, Jonathans posters aan de muur, enzovoort.

Meer
Lees meer...