‘Stranger Things’: Hoe lang gaan opnames laatste seizoen nog duren?

Het is ondertussen al twee jaar geleden dat het vierde seizoen van Stranger Things verscheen. Dat het vijfde seizoen het laatste zal zijn, is al een tijdje bekend. Maar wanneer krijgen de fans die nieuwe afleveringen eindelijk te zien? Het zal nog niet voor meteen zijn, want de opnames zijn nog steeds aan de gang.

Fans van Stranger Things hebben alweer veel geduld nodig. Nadat er drie jaar tussen seizoen 3 en 4 zat, zal de wachttijd voor het laatste seizoen ook ongeveer zolang zijn. Op dit moment zijn de opnames aan de gang. Tot wanneer die precies lopen, is niet bekend. In totaal zouden de opnames zo’n volledig jaar in beslag nemen. Daarna volgt ook nog een uitgebreide postproductie, waardoor een uiteindelijke releasedatum nog wel even op zich zal laten wachten.

Stranger Things 5

Wat er precies staat te gebeuren in dat laatste seizoen, is nog een groot vraagteken. Op het einde van het vorige seizoen zagen we hoe Hawkins aan het branden was en hoe het zelfs leek alsof sommige delen afstierven. Daarnaast leek ook Will (Noah Schnapp), waarmee het hele avontuur eigenlijk begon, opnieuw slachtoffer te worden van het kwaad.

Welke invloed dat zal hebben op het verhaal en of Vecna ook de andere personages nog in zijn macht zal krijgen, valt af te wachten.

Lange wachttijd

De opnames van het vijfde seizoen zijn enkele maanden geleden al begonnen. Aan die snelheid zouden de opnames ongeveer eind 2024 afgerond moeten zijn. Maar door enkele vertragingen bij het schrijfproces en nog andere projecten van acteurs, zou het kunnen dat ook daar vertraging op zal komen.

Wanneer de opnames dus precies gedaan zullen zijn, is niet bekend. Al zal het dus zeker niet voor het einde van 2024 zijn. Daarna wacht ook nog een lange postproductie. Bij vorige seizoenen nam ook dat nog eens acht maanden tot een jaar in beslag. Met dat in het achterhoofd lijkt het laatste seizoen van Stranger Things er dus pas in 2026 te zullen komen.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...