‘Stranger Things’-acteur heeft kritiek op reeks: “De personages zijn te veilig”

De opnames van het laatste seizoen van Stranger Things zijn ondertussen volop bezig. Het is ondertussen al het vijfde seizoen en dat betekent dat ook de acteurs zich al wat meer durven uiten over de inhoud van de serie. Zo vertelt acteur Gaten Matarazzo dat hij vindt dat de personages te veel beschermd worden.

Het eerste seizoen van Stranger Things dateert ondertussen al van 2016. Het tweede en derde seizoen volgden in 2017 en 2019. Op het vierde seizoen was het dan weer wachten tot 2022. Het vijfde seizoen van Stranger Things zal nog een tijdje op zich laten wachten, want de opnames zijn nog maar net gestart.

Over de inhoud van het seizoen is ondertussen ook al wat bekend. De Duffer Brothers lieten al weten dat de afleveringen qua sfeer terug zouden grijpen naar het eerste seizoen. Daarbij hopen enkele acteurs alvast dat er minder voorzichtig zal worden omgegaan met de personages.

Seizoen 5

Wat er precies staat te gebeuren in dat laatste seizoen, is dus nog een groot vraagteken. Op het einde van het vorige seizoen zagen we hoe Hawkins aan het branden was en hoe het zelfs leek alsof sommige delen afstierven. Daarnaast leek ook Will (Noah Schnapp), waarmee het hele avontuur eigenlijk begon, opnieuw slachtoffer te worden van het kwaad.

Welke invloed dat zal hebben op het verhaal en of Vecna ook de andere personages nog in zijn macht zal krijgen, valt af te wachten. Al hoopt acteur Gaten Matarazzo, die Dustin speelt, alvast op een spannender seizoen met meer risico’s.

Te veilig

Elk seizoen lijken fans van Stranger Things zich af te vragen welke personages het einde niet zullen halen. Maar elke keer lijkt die angst niet echt nodig. Hoewel heel wat populaire gezichten al heel dicht bij de dood hebben gestaan, is er nog geen enkel hoofdpersonage gestorven. Het ging altijd over bijrollen of nieuwere personages.

Daar mag volgens acteur Gaten Matarazzo wel verandering in komen. Dat laat hij weten in een panelgesprek (via CBR). “Het klinkt misschien bizar, maar ik vind dat we meer personages moeten laten sterven. Er zouden veel meer risico’s aan de serie verbonden moeten zijn. Op een manier dat het altijd einde verhaal kan zijn voor elk personage. Nu zijn we allemaal te veilig”, klonk het.

Stranger Things seizoen 5 verschijnt ten vroegste in 2025 op Netflix.

Meer
Lees meer...