Productie ‘Stranger Things’ seizoen 5 is (eindelijk) van start gegaan

Het is eindelijk zover. De opnames van het laatste seizoen van Stranger Things staan op het punt te beginnen. Normaal gezien zouden die opnames in 2023 al van start gegaan zijn, maar door de stakingen in Hollywood werden die uitgesteld. Nu bevestigt Netflix dat de productie begonnen is. De opnames zouden ongeveer zes maanden in beslag nemen.

Het eerste seizoen van Stranger Things dateert ondertussen al van 2016. Het tweede en derde seizoen volgden in 2017 en 2019. Op het vierde seizoen was het dan weer wachten tot 2022. Het vijfde seizoen van Stranger Things zal nog een tijdje op zich laten wachten, toch kwam Netflix vandaag met goed nieuws. De productie is eindelijk officieel gestart.

Over de inhoud van het seizoen is ondertussen ook al wat bekend. De Duffer Brothers lieten al weten dat de afleveringen qua sfeer terug zouden grijpen naar het eerste seizoen en daarnaast maakte Netflix enkele maanden geleden ook bekend dat actrice Linda Hamilton de cast vervoegt.

Start productie

Ongeveer anderhalf jaar na de release van het vierde seizoen van Stranger Things, begint Netflix eindelijk aan het vijfde en laatste seizoen. Vandaag maakt de streamingdienst met een foto van de cast bekend dat de productie en dus ook de opnames van start zijn gegaan.

Hoewel dat op het eerste zicht goed nieuws lijkt, is dat misschien toch niet echt het geval. De productie en opnames zelf zullen namelijk heel wat tijd in beslag nemen en daarna zal ook de postproductie nog enkele maanden nodig hebben. Het laatste seizoen zal dus niet voor de zomer van 2025 verschijnen. Dat is maar liefst drie jaar na de release van het vierde seizoen.

Back to basics

Op de foto van de cast zien we alvast dat zo goed als alle geliefde personages terugkeren. Zo zijn onder andere acteurs David Harbour (Hopper), Winona Ryder (Joyce), Finn Wolfhard (Mike), Caleb McLaughlin (Lucas), Millie Bobby Brown (Eleven), Gaten Matarazzo (Dustin), Joe Keery (Steve), Maya Hawke (Robin) en Sadie Sink (Max) al zeker van de partij.

De aanwezigheid van die laatste zal zonder twijfel enkele fans toch gelukkig maken. De toekomst van het personage Max was na het einde van seizoen 4 namelijk onzeker. In welke gedaante en vorm het personage zal terugkeren, valt nog af te wachten. De Duffer Brothers lieten alvast weten dat het nieuwe seizoen opnieuw zal lijken op het allereerste seizoen. Daarbij zullen we dus ook kunnen rekenen op een nieuwe portie teamwork.

Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...