Live-action ‘The Little Mermaid’ krijgt (misschien) een rappende Sebastian

De kans is groot dat de live action-versie van The Little Mermaid één groot feest wordt. De opnames zitten er al even op, maar in een interview met Variety deed componist Lin-Manuel Miranda al iets vallen over de muziek. Net zoals in Aladdin zal deze film weer veel gezongen liedjes bevatten, en als het aan Miranda ligt kan daar wel eens een uptempo liedje bij zijn.

Drie jaar geleden kwam Disney met live action-versies van Aladdin en The Lion King, twee jaar geleden was er Mulan en vorig jaar volgde Cruella. Ook in de toekomst blijft het bedrijf investeren in nieuwe versies van bestaande verhalen, want op dit moment werken ze aan The Little Mermaid. De opnames daarvoor zouden al afgerond zijn en in tegenstelling tot Mulan zal dit wel weer een film met veel muziek worden. Die muziek ligt in handen van Alan Menken, die de originele soundtrack schreef, en Lin-Manuel Miranda.

Sebastian

In een interview met Variety deed die laatste al even zijn boekje open over de muziek in de nieuwe live action-versie. “We hebben drie of vier nieuwe songs geschreven, maar geen enkele van de meest populaire liedjes gaat weg. Die zitten er allemaal in”, liet hij weten. Dat wil zeggen dat songs zoals Part of Your World en Under The Sea dus zeker aanwezig zullen zijn.

Met een aantal liedjes hebben ze volgens Miranda wel geëxperimenteerd. Op de vraag of hij dat dan deed met het Sebastians lied Under The Sea, ontkende hij niet. De rol van Sebastian wordt namelijk ingesproken door acteur Daveed Diggs (Snowpiercer), waarmee Miranda al samenwerkte in de musical Hamilton.

Lin-Manuel Miranda

In die musical heeft een van de personages van Diggs een nogal snel rapnummer, Guns and Ships, waardoor iedereen hoopt op een rappende Sebastian in de live action-remake. Of dat echt het geval zal zijn, valt af te wachten. Een exacte releasedatum voor The Little Mermaid is er ook nog niet.

Toch geloven veel fans al in een succes, aangezien Miranda ook de muziek voor die andere grote hit, Encanto, schreef. Daarvoor behaalde hij zelfs een Oscarnominatie, waarmee hij de EGOT-status kan behalen. Dat betekent dat hij dan zowel een Emmy, een Grammy, een Oscar als een Tony Award in zijn bezit heeft. Of dat lukt, is te zien tijdens de Oscaruitreiking op 27 maart.

Luister hier naar Daveed Diggs’ snelste song uit Hamilton:

Meer
Lees meer...