‘The Little Mermaid’-trailer krijgt 600.000 dislikes, eerste teaser had er meer dan 3 miljoen

De casting van actrice Halle Bailey in The Little Mermaid wordt door velen op het internet nog steeds niet geaccepteerd. Hoewel Disney al verschillende teasers en trailers deelde waarna de actrice heel wat lof kreeg, zijn er ook een aantal mensen die de film nog steeds anders willen zien. Die mensen gingen nu massaal de trailer van de film disliken.

Deze week dropte Disney de eerste trailer van de langverwachte film The Little Mermaid. De live action-remake van de tekenfilm uit 1992 verschijnt in mei in de bioscoop. In de hoofdrol krijgen we actrice Halle Bailey te zien. Een primeur aangezien Bailey een donkere huidskleur heeft. Maar dat blijft iets waar heel wat mensen het blijkbaar moeilijk mee hebben. Dat blijkt ook uit de likes onder de trailer op YouTube.

The Little Mermaid

Ariël zal in de live action-remake dus gespeeld worden door een zwarte actrice en dat valt niet bij iedereen in goede aarde. Meteen kwamen er reacties van mensen die vinden dat Ariël gespeeld moet worden door een blanke actrice met rood haar. Daarbij werd zelfs de term ‘blackwashing‘ gebruikt. Dit verwijst naar het tegengestelde van ‘whitewashing‘, waarbij blanke acteurs gebruikt worden om rollen te spelen van zwarte personages. Volgens de kritische stemmen gaat het hier dus om hetzelfde fenomeen in de andere richting.

Maar het feit dat Halle Bailey zwart is, verandert niets aan het verhaal van The Little Mermaid. Integendeel, het zorgt er voor dat een hele generatie aan jonge meisjes zichzelf nu ook kunnen herkennen in hun favoriete Disneypersonage.

Dislikes

Hoewel er ondertussen al heel wat nieuwe trailers zijn verschenen, blijft de negatieve mening over de casting bij velen nog steeds hangen. De nieuwste trailer krijgt nu dan ook te maken met 600.000 dislikes van ‘fans’ die nog steeds niet akkoord gaan met de casting. De eerste teaser had er 3 miljoen.

Op dat fenomeen heeft acteur Josh Gad, die Olaf speelt in Frozen, alvast een antwoord. “Beeld je in dat je zo gebroken en zielig bent dat je grootste zorg de huidskleur van een zingende, fictieve zeemeermin is”, vertelt hij op Twitter. Ook andere reacties kunnen niet begrijpen waarom hier zoveel aandacht aan wordt besteed.

Bekijk de trailer van The Little Mermaid hier:

The Little Mermaid verschijnt in de cinema op woensdag 24 mei.

Meer
Lees meer...