‘The Masked Singer’ introduceert “bel van de waarheid” die je zal helpen met speuren

Champignon, Hippo, Foxy Lady, Leeuw, Raaf en Tovenaar … er zijn nog maar zes figuren meer over in The Masked Singer om te ontmaskeren. Over enkelen daarvan lijkt er bij de kijkers stilaan een consensus te ontstaan, maar anderen blijven voor verwarring zorgen. Om die twijfels weg te werken komt er nu een nieuwe twist in The Masked Singer waardoor je alvast één verdachte zal kunnen schrappen.

We zijn vrijdagavond in The Masked Singer toe aan de derde aflevering na de Big Bang. Na die samensmelting zagen we eerst Mummie, ofwel Véronique De Kock, afvallen. Later volgde Minotaurus, die Jan Van Looveren bleek te zijn. We blijven nu dus nog over met Hippo, Foxy Lady, Raaf, Tovenaar, Leeuw en Champignon. Van hen weten we ook al welke songs ze vrijdag zullen zingen.

Bel van de waarheid

Wie er onder de maskers verscholen zit, is echter nog steeds een groot geheim, maar op dat vlak krijgen we vrijdag wel wat hulp. Jens Dendoncker begint de uitzending namelijk met een belangrijke mededeling voor de speurders, die deze week op hulp van Jelle De Beule kunnen rekenen.

“Voor we starten heb ik nog iets nieuws voor deze aflevering. Dit is de bel, de bel van de waarheid. We willen onze speurders namelijk de kans geven om een aantal verdachten definitief van hun lijstje te schrappen. Als ze deze bel gebruiken, komen ze te weten wie van hun verdachten al zeker níet in een pak zit. Je hoort het goed, het is de bel van de waarheid. Dus wat je dan te weten komt, is ook echt waar. Geen leugens, geen dwaalspoor”, legt hij uit. “Lieve speurders, jullie mogen de bel inzetten wanneer je dat zelf wil, maar wel elk maar één keer. Bezint eer ge het vel van de beer verkoopt, of zoiets.”

Leeuw

We zullen na komende aflevering dus alvast van vier van de zes overgebleven figuren één naam van ons verdachtenlijstje kunnen schrappen. In een preview die VTM deelde, kunnen ze al zien hoe de bel ingezet wordt bij Leeuw. Daarvan lijkt Andy Peelman vooral overtuigd dat het Maksim Stojanac is, al is er toch enige schrik …

Bekijk hier fragment uit The Masked Singer hier:

The Masked Singer is elke vrijdag om 20.35 uur te zien op VTM en online via VTM GO.

Meer
Lees meer...