Left Right
scrollTop top

‘The Masked Singer’: eerste groepsnummer en een blik achter de schermen


The Masked Singer Suikerspin Aap duiker Wolf koningin
© Bron: VTM

The Masked Singer op VTM nadert stilaan zijn ontknoping. Nog vijf gemaskerde zangers en zangeressen strijden voor de overwinning en om hun identiteit nog iets langer geheim te mogen houden. Vanaf nu strijdt iedereen tegen iedereen en zingen de overgebleven deelnemers ook een groepsnummer.

We zijn al toe aan de zesde aflevering van The Masked Singer. Dat wil ook zeggen dat we al afscheid namen van vijf deelnemers. De laatste onthulling vorige week was meteen ook de meest emotionele.

Groepsnummer

Met nog maar vijf deelnemers over schakelt de wedstrijd opnieuw een versnelling hoger. Deze keer nemen de kandidaten het niet meer op in duels per twee of per drie, maar strijden ze allemaal apart tegen alle anderen. De twee zwaksten moeten het ook deze keer tegen elkaar opnemen in een razend spannende face-off.

Voor het eerste zullen de overgebleven kandidaten allemaal samen een nummer brengen. “Een Aap, een Duiker, een Wolf, een Suikerspin en een Koningin zingen samen een liedje. Het zou het begin kunnen zijn van een mop, maar het is gewoon het begin van onze show”, zegt presentator Niels Destadsbader daarover. Het groepsnummer dat gezongen wordt, is One Way Or Another van One Direction.

Individuele nummers

Na die opening is het tijd voor alle individuele nummers. Suikerspin bijt de spits af met Kiss van Prince. Daarna is het aan Wolf die voor een heel zwoele versie van Teeth van 5 Seconds Of Summer kiest.

Koningin probeert daarna haar favorietenstatus te bevestigen met Euphoria van Loreen. Jurylid Julie Van den Steen is alvast onder de indruk: “Als die zingt en uithaalt, ik voel dat overal”. Maar ook Duiker maakt indruk met het nummer Jealous van Labrinth. Afsluiten doet Aap met California Gurls van Katy Perry. Maar heeft Jens Dendoncker haar ontmaskerd?

Backstage

De zesde aflevering van The Masked Singer heeft ook iets unieks in petto, want voor het eerst werpen we een blik achter de schermen. “Iets wat je normaal nooit te zien krijgt … We gaan backstage, een plek waar zelfs ik niet binnen mag”, zegt Niels Destadsbader. Daar krijgen we te zien hoe het programma gemaakt wordt en hoe alles in het werk gesteld wordt om de identiteit van de deelnemers geheim te houden.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  64.498.634
 • Aantal
  doden
  1.492.893
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  582.252
 • Aantal
  doden
  16.911