‘The Masked Singer’: Deze nummers zingen de kandidaten in de zesde aflevering

Morgen is het weer tijd voor The Masked Singer. De kijkcijferhit van VTM is al aan zijn zesde aflevering toe, en dat betekent ook dat het alsmaar spannender wordt. Zo zullen de kandidaten twee keer moeten zingen en komt er nog een extra dimensie aan het spel.

Vorige week moesten we, verrassend, afscheid nemen van Robots. Het duo was sinds het begin enorm geliefd bij zowel het publiek als de jury, maar moest uiteindelijk toch opgeven. Met hun versie van Empire State of Mind konden Robots niet overtuigen en zo was het exit Aster Nzeyimana en Lize Feryn. Nu zijn de kandidaten nog met zeven.

Songs

Voor het eerst sinds het begin van dit seizoen zullen alle kandidaten twee keer moeten zingen: één keer solo en nadien nog eens in een ultieme face-off. Pas nadien wordt beslist welke kandidaat de show moet verlaten en wie dus wordt ontmaskerd.

Miss Poes zal de show openen met haar versie van Michael Jacksons Earth Song, gevolgd door Konijn met Cooler Than Me van Mike Posner. Daarna is Papegaai aan de beurt, die het publiek zal proberen overtuigen met Table of Fools van IBE. Ook Flamme Fatale gaat de emotionele kant op met Nothing Breaks Like A Heart van Miley Cyrus.

Daarna kan het publiek nog even losgaan, want zowel IJskoning, Schorpioen als Ridder zingen een krachtig nummer. IJskoning gaat voor Uprising van Muse, Schorpioen kiest voor reggaetonvibes met Reggaetón Lento van CNCO en Little Mix en Ridder wil vriend en vijand verbazen met haar versie van Alive van Sia.

Vrijstelling

Toch zal de show er morgen voor één kandidaat helemaal anders uitzien. Tijdens de aflevering van vorige week was te zien hoe presentator Niels Destadsbader verkondigde dat hij naar de backstage ging om de kandidaten iets mee te delen. Nu wordt ook eindelijk duidelijk wat hij daar precies ging doen. Vanaf deze week hebben de masked singers namelijk inspraak in de show.

Samen kunnen ze een vrijstelling uitreiken aan een kandidaat. Die persoon zal zich dan de rest van de show geen zorgen moeten maken om een eventuele ontmaskering, maar mag meteen door naar de volgende show. Hoe dat precies in z’n werk zal gaan en wie er zal worden gekozen, zullen we morgen kunnen zien.

Bekijk hier wat Niels Destadsbader ging verkondigen in de backstage van The Masked Singer:

The Masked Singer is elke vrijdag om 20.35 uur te zien op VTM en VTM GO.

Meer
Lees meer...