‘The Sims 5’ lijkt gratis te worden

Het begint er steeds meer op te lijken dat The Sims 5 gratis zal worden vanaf de lancering. Recent maakte EA Games The Sims 4 gratis en dat lijkt nu ook het geval te worden bij de langverwachte nieuwe versie van het spel. Voor alle duidelijkheid gaat het om het basisspel dat gratis zal zijn, uitbreidingen zullen hoogstwaarschijnlijk wel betalend zijn.

Er wordt nu al enkele jaren gewerkt aan een nieuwe versie van het populaire videospel The Sims. Het spel is al aan z’n vijfde editie toe en die zou weleens gratis kunnen zijn.

The Sims 5

Vorig jaar kregen we al een grote update over The Sims 5. Daarbij werd het spel nog omschreven als Project Rene. Daarbij verwijst Rene naar woorden als renewalRenaissance en rebirth, waarmee de makers van The Sims duidelijk willen maken dat er grote veranderingen zullen komen in het spel. Die gaan om meer opties om meubelen aan te passen en ook meer opties om deze meubelen – los van het gekende raster – neer te zetten in je huizen.

Daarnaast wordt het spel ook interactiever. Dat komt doordat je één spel op verschillende schermen zal kunnen spelen. Zo zal je dus op je desktop een kamer kunnen aanpassen, waarbij je die aanpassing ook meteen op je smartphone kan zien. Ook zorgt dit ervoor dat je met je vrienden samen aan één huis zal kunnen werken.

Gratis

In oktober vorig jaar maakte EA Games The Sims 4, de meest recente versie van het spel, gratis. Daardoor kan iedereen het basispel volledig gratis spelen. Daarbij kan je wel betalen voor uitbreidingen en andere extraatjes in het spel. Het lijkt erop dat dit systeem nu ook gebruikt zal worden bij The Sims 5. En daarbij zal het spel niet acht jaar na de lancering gratis worden, maar al meteen vanaf de dag waarop het verschijnt.

EA Games had namelijk een vacature openstaan voor een nieuwe Head of Marketplace and Monetization. Bij de jobomschrijving waren er twee opvallende puntjes. Het eerste was “het beheren van Project Rene’s in-game marktplaats van content en UGC (gratis en betalend)”. Het tweede was “het beheren van de prijzen van alle content in het free-to-enter-spel”. De vacature werd al snel verwijderd, maar de puntjes werden opgepikt.

Zo kunnen we er dus van uitgaan dat er een free-to-enter-spel zal zijn, zoals ook het geval is bij The Sims 4. Daarbij zal er ook een marktplaats zijn waar je gratis en tegen betaling content en user generated content (UGC) kunnen kopen.

Meer
Lees meer...