‘The Voice van Vlaanderen’: Deze songs hoor je in de grote finale

Vrijdag is het eindelijk tijd voor de grote finale van The Voice van Vlaanderen. Daarin nemen vijf kandidaten het tegen elkaar op. Zij moeten de jury en het publiek overtuigen met één nieuw lied. Als ze dan doorstoten, brengen ze nog een song. Uiteindelijk gaat er één artiest naar huis met de overwinning. Die mag nadien een eigen single opnemen en krijgt 25.000 euro.

De laatste weken is Vlaanderen volop op zoek geweest naar dé Voice. Die zoektocht loopt nu stilaan op zijn einde, want deze week nemen vijf kandidaten het tegen elkaar op in de finale. In tegenstelling tot vorige jaren is dat deze keer niet per se één kandidaat per team. Zo is er bijvoorbeeld geen kandidaat uit Team Laura Tesoro meer aanwezig en heeft Mathieu Terryn er nog twee.

Finale

Vorige week zagen we hoe er in de halve finale nog twee kandidaten afvielen. Dat zorgde ervoor dat Laura Tesoro geen poulain meer in de finale heeft en dat nieuwe coach Mathieu Terryn meteen twee kandidaten aflevert in de finale.

In de grote finale brengen de vijf finalisten van coaches Koen, Mathieu, Jan en Natalia elk één nieuw solonummer én een groepsnummer. En dat laatste is volledig in thema van de feestdagen want de vijf finalisten brengen samen het nummer Last Christmas in de versie van Miley Cyrus.

Vervolgens kiest het publiek zijn drie topfinalisten en stopt het avontuur voor de twee talenten met de minste stemmen. De overblijvende superfinalisten gaan door naar de slotronde waarin ze een zelfgekozen best of-nummer uit hun Voice-parcours brengen.

Songs

Welke best of-nummers de kandidaten zouden zingen, is niet bekend. Maar wat we wel weten, is met welke songs ze de finale zullen inzetten. De jonge Wesley, die de laatste weken bleef overtuigen, brengt Hey Brother van Avicii. Daarmee vertegenwoordigt hij Team Jan. Voor Team Natalia gaat Louise nog een keer de ring in. Dat doet ze met I Will Survive van Gloria Gaynor.

Ook Team Koen kan nog één kandidaat afleveren. Dat is de 38-jarige Johan, de oudste finalist. Hij brengt Beautiful Day van U2. Bij Team Mathieu zijn er dus nog twee kandidaten in de running. De eerste is Evert, die misschien wel topfavoriet is. Hij brengt Half A Man van Dean Lewis. Ook Yente doet nog een gooi naar de overwinning. Zij probeert de jury en de kijkers te overtuigen met Vienna van Billy Joel.

Meer
Lees meer...