‘The Voice van Vlaanderen’: Deze songs hoor je in de halve finale

Het einde van The Voice van Vlaanderen komt eraan. Deze week komen we te weten welke artiesten het tegen elkaar zullen opnemen in de grote finale, maar daarvoor moeten ze zich eerst met twee verschillende songs zien te bewijzen. Uiteindelijk zullen er nog twee van de zeven kandidaten afvallen.

De laatste weken is Vlaanderen volop op zoek geweest naar dé Voice. Die zoektocht loopt nu stilaan op zijn einde, want volgende week nemen vijf kandidaten het tegen elkaar op in de finale. In tegenstelling tot vorige jaren is dat deze keer niet per se één kandidaat per team, maar worden de finalisten over de teams heen gekozen.

Op dit moment zitten er nog zeven kandidaten in het programma. Team Natalia, Team Jan en Team Laura hebben er elk één. Team Koen en Team Mathieu hebben nog twee kandidaten onder hun vleugels. De overgebleven deelnemers zingen vrijdag één solonummer en één song met hun coach.

Jong geweld en Vlaamse klassiekers

Voor Team Laura is de laatste kandidaat Néhémie. Hij brengt eerst Say My Name van Berre en klimt dan samen met Laura Tesoro het podium op voor het zwoele Cuff It van Beyoncé. Ook bij Team Jan is de laatste overgebleven kandidaat een man. Bij hem gaat het over de jonge Wesley, die de laatste weken al meerdere keren wist te overtuigen. Deze keer brengt hij Stand By Me van Ben E. King en zingt hij samen met zijn coach Wild Thing van Van Halen.

Coach Koen Wauters kan nog op twee kandidaten rekenen. Zijn eerste halve finalist, Rosann, kiest bij haar solonummer voor een Nederlandstalig nummer. Dat wordt Porselein van Yasmine. Daarna zingt ze met haar coach Somewhere Only We Know van Keane. Met Johan heeft Koen ook de oudste deelnemer nog in zijn rangen. Hij brengt eerst Angels Like You van Miley Cyrus en daarna You’re A Friend Of Mine van Clarence Clemons.

Harry Styles en Indierock

Ook Mathieu Terryn heeft nog twee kandidaten in zijn team. De eerste is Evert, die misschien toch nog steeds de te kloppen man is dit seizoen. Hij probeert de kijkers te overtuigen met If I Ain’t Got You van Alicia Keys en slaat daarna de handen in elkaar met coach Mathieu voor een hedendaagse versie van Kronenburg Park van Frank Boeijen.

Daarnaast strijdt ook Yente nog mee voor een finaleplaats. Zij is 18 en daarmee de jongste kandidaat in deze halve finale. Zij brengt Strange van Celeste op haar gitaar en gaat daarna met haar coach voor Watermelon Sugar van Harry Styles. Als laatste heeft ook Team Natalia nog één kandidaat in de rangen. Louise zingt Crazy van Aerosmith en koos voor het duet met Natalia voor Eurythmics met There Must Be An Angel.

The Voice van Vlaanderen is elke vrijdag om 20.40 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...