Ook Monica Lewinsky wil nu dat Beyoncé tekst aanpast

Beyoncé heeft ondertussen al twee nummers op haar nieuwste album aangepast. Het gaat daarbij om HEATED, waarbij een ableist woord vervangen werd, en ENERGY, waar de sample van Milkshake van Kelis uit het nummer werd gehaald. En nu komt er nog een vraag om lyrics aan te passen. Daarbij gaat het wel om een ouder nummer.

‘RENAISSANCE’, het zevende studioalbum van Beyoncé, is nog maar enkele dagen uit, maar er is al heel wat rond te doen geweest. Zo moest Beyoncé al twee nummers aanpassen. Het inspireerde Monica Lewinsky om ook publiek aan de zangeres te vragen om een oude tekst aan te passen.

Monica Lewinsky

Monica Lewinsky reageerde via Twitter op een artikel over de aangepaste tekst van het nummer HEATED. Beyoncé veranderde die tekst nadat er kritiek kwam op het gebruik van het woord “spaz“. Dat woord wordt namelijk gezien als een denigrerend woord tegenover mensen met een beperking. Daarom besloot Beyoncé om de tekst aan te passen. Ze veranderde daarbij “Spazzing on that ass, spaz on that ass” naar “Blasting on that ass, blast on that ass“.

Lewinsky tweette een artikel over de aangepaste tekst en schreef daarbij: “Euhm, nu we toch bezig zijn … #Partition”. Het nummer Partition verscheen in 2014 en is te vinden op het album ‘BEYONCÉ’, het vijfde studioalbum van de zangeres. Monica Lewinsky verwijst naar een deel van de tekst waarin ze vermeld wordt. Beyoncé zingt namelijk in de eerste strofe: “Oh, me so horny, yeah, he want to f*ck/ He popped all my buttons, and he ripped my blouse/ He Monica Lewinsky’d all on my gown“.

Beyoncé verwees met de tekst naar de affaire die Monica Lewinsky in de jaren ’90 had met haar toenmalige werkgever Amerikaans president Bill Clinton. In 2014 liet Monica Lewinsky in een artikel dat ze schreef voor Vanity Fair al eens weten dat ze niet gediend was met de tekst van Beyoncé. Toen liet ze weten dat het beter “Bill Clinton’d all over my gown” had geweest. Maar de tekst bleef voorlopig dus nog steeds ongewijzigd. Of Beyoncé nu wel zal ingaan op de vraag van Lewinsky valt nog af te wachten.

Meer
Lees meer...