Beyoncé past nog een nummer aan na kritiek van Kelis over sample ‘Milkshake’

Nadat Beyoncé de tekst van haar nummer HEATED aanpaste, heeft de zangeres nu nog een ander nummer op haar album ‘RENAISSANCE’ aangepast. Het gaat om het nummer ENERGY waarin de beat van het wereldberoemde nummer Milkshake van Kelis werd gesampled. Dit gebeurde zonder medeweten van Kelis, die al meteen na de release liet weten dat ze er niet mee gediend was.

Beyoncé’s zevende studioalbum ‘RENAISSANCE’ is nog maar enkele dagen uit, maar zorgde al voor heel wat commotie. Eerder paste de zangeres zo de tekst van haar nummer HEATED aan, nadat er kritiek kwam over een lijn die ableist zou zijn. En nu is er nog een song aangepast.

Sample Milkshake

Nog voor ‘RENAISSANCE’ verscheen, liet Kelis al weten dat ze niet gediend was met de sample van haar nummer. Kelis was te vinden op de tracklist die Beyoncé enkele dagen voor de release van het album bekendmaakte. Maar daar was Kelis duidelijk niet van op de hoogte. Toen iemand op Instagram zei dat het ging om “de collab van de eeuw” reageerde Kelis: “Het is geen collab, het is diefstal”.

Vervolgens reageerde ze nog op een andere fan die enthousiast was over de “shockerende samenwerking”. “Het was ook een grote shock voor mij, want het gebrek aan respect en de complete onwetendheid van de drie betrokken partijen zijn hallucinant. Ik heb dit op dezelfde manier moeten horen als iedereen. Niets is wat het lijkt, sommige mensen in deze industrie hebben geen ziel of integriteit en houden iedereen voor de gek.”

Later ging Kelis live op Instagram om alles nog meer uit te leggen. Daarbij vertelde ze dat haar naam niet te vinden was bij de officiële credits, maar wel die van Pharrell Williams en Chad Hugo, die volgens Kelis haar muziek gestolen hebben. “Ik weet wat ik wel en niet bezit. Maar ik weet ook dat er leugens verteld worden en dat er dingen gestolen werden. Mensen hun rechten worden gestolen. Het gebeurt constant en zeker toen.”

Nieuwe versie

Dinsdag merkten fans op dat ENERGY niet meer hetzelfde klinkt. De sample van Milkshake van Kelis werd namelijk uit het nummer gehaald. Het ging om een beat die gebaseerd was op de “la la lala la” van Milkshake.

De namen van Pharrell Williams en Chad Hugo staan wel nog steeds bij de officiële credits van het nummer. Die van Kelis nog steeds niet.

Beluister hier ENERGY van Beyoncé:

Beluister hier Milkshake van Kelis:

Meer
Lees meer...