The Weeknd zal ondanks nieuwe stemregels de Grammy’s blijven boycotten

Zelfs na de wijziging in de regels van de stemming, zal The Weeknd de Grammy’s blijven boycotten. De Canadese zanger was niet te spreken over het feit dat er in het geheim gestemd werd.

Op de Grammy’s wordt al sinds 1989 anoniem beslist wie er op de uiteindelijke nominatielijst komt. Dit gebeurt zo omdat de stemmers niet beïnvloed kunnen worden door de artiesten en ze geen aanvallen mogen verwachten van de fans. Vorige week werd deze regel afgeschaft na grote kritiek van de artiesten, fans en de muziekindustrie.

Geen nominatie voor ‘After Hours’

The Weeknd nam het voortouw met kritiek op de Grammy’s. Hij diende vorig jaar zijn album ‘After Hours’ in voor de awardshow van dit jaar. Na beraad van de jury werd beslist dat het album voor geen enkele Grammy een nominatie kreeg. Daarna zweerde de Canadees dat hij nooit nog zijn werk zal indienen voor die ceremonie. De grootste reden daarvoor was het geheime comité, niet het feit dat hij niet genomineerd werd.

Toen vorige week het nieuws bekend werd dat de geheime stemming wordt afgeschaft, wisselde The Weeknd een woordje met The New York Times. “Ik zal mijn muziek niet meer insturen, maar ik denk dat deze beslissing positief zal zijn voor de toekomst van deze geplaagde awards. Het zal de artiesten het respect geven dat ze verdienen met een transparant stemsysteem”, zei The Weeknd.

Te weinig zwarte artiesten

Dit is niet de eerste kritiek voor de Grammy’s. De laatste jaren kreeg het kritiek over het tekort aan zwarte artiesten in de vier grote categorieën: Album van het Jaar, Lied van het Jaar, Album van het Jaar en Beste Nieuwe Artiest. Vrouwen zouden ook niet genoeg vertegenwoordigd zijn in de nominaties.

Meer
Lees meer...