‘The Wonderful Story of Henry Sugar’ van Wes Anderson met Benedict Cumberbatch staat nu op Netflix

Vanaf vandaag kan je op Netflix kijken naar The Wonderful Story of Henry Sugar. Het gaat om een verfilming van het gelijknamige boek van Roald Dahl. Regisseur van dienst is Wes Anderson, die zijn gekende pastelkleurige en symmetrische stempel drukte op de film. De hoofdrollen zijn dan weer weggelegd voor Benedict Cumberbatch, Dev Patel, Ben Kingsley en Ralph Fiennes.

Netflix pakt deze week uit met een reeks bijzondere films. Het gaat om de verfilming van verschillende verhalen van Roald Dahl door Wes Anderson. De eerste uit de reeks is The Wonderful Story of Henry Sugar, die vanaf vandaag te vinden is op de streamingdienst.

The Wonderful Story of Henry Sugar

The Wonderful Story of Henry Sugar is gebaseerd op de roman The Wonderful Story of Henry Sugar and Six More van Roald Dahl. Het verhaal volgt Henry Sugar, een rijke man die graag gokt. Hij vindt op een dag een doktersverslag van een patiënt die zichzelf omschrijft als “de man die kan zien zonder z’n ogen te gebruiken”. De man kon kijken zelfs wanneer dokters zijn ogen bedekten. Hij maakte deel uit van een circus waar hij geld kon verdienen met z’n bijzondere talent. De dokters wilden de man gebruiken om blinden te helpen, maar wanneer ze terugkeren naar het circus om hem te halen, komen ze te weten dat hij overleden is. Henry blijft echter niet bij de pakken zitten. Hij weet namelijk dat het talent van de man wel eens van pas kan komen tijdens het gokken. Daarom probeert hij zelf te leren om door voorwerpen te kunnen kijken.

The Wonderful Story of Henry Sugar is een kortfilm van 39 minuten, die in première ging tijdens het filmfestival van Venetië. Na The Wonderful Story of Henry Sugar zullen deze week nog drie kortfilms van Wes Anderson, gebaseerd op andere verhalen van Roald Dahl, volgen. Het gaat daarbij om The Swan (donderdag 28 september), The Ratcatcher (vrijdag 29 september) en Poison (zaterdag 30 september). De volgende drie kortfilms duren elk 17 minuten. Ralph Fiennes (Voldemort uit Harry Potter) zal in alle vier de kortfilms te zien zijn als Roald Dahl. Benedict Cumberbatch zal ook terugkeren in de laatste kortfilm, Poison.

In het verleden verfilmde Wes Anderson ook al Fantastic Mr. Fox van Roald Dahl. Die stop-motionfilm uit 2009 is ook te vinden op Netflix.

Bekijk hier nog eens de officiële trailer van The Wonderful Story of Henry Sugar:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...