‘Thuis’ ziet hoofdscenarist Piet Baete na enkele maanden alweer vertrekken

Thuis staat opnieuw voor een grote verandering. De populaire soap van VRT 1 heeft namelijk afscheid genomen van zijn hoofdscenarist Piet Baete. Dat heeft woordvoerder Hans Roggen bevestigt aan Het Nieuwsblad. Er is geen reden gegeven voor het vertrek.

Begin dit jaar nam Eyeworks (Flikken, De Twaalf, Eigen Kweek) de productie van Thuis over van de VRT. Ongeveer op hetzelfde moment raakte ook bekend dat het dagelijkse fictieprogramma een nieuwe hoofdscenarist had aangetrokken. Het ging om Piet Baete, die bij velen vooral bekend is als misdaadauteur met al tien boeken op zijn palmares.

Baete volgde echter ook een cursus scenarioschrijven aan de UCLA in Los Angeles, Verenigde Staten. Zijn eerste opdracht als scenarist kreeg hij met Team Spirit van Jan Verheyen uit 2003. Daarna werkte hij ook nog voor Aspe, Galaxy Park, Spitsbroers en Professor T.. Met de VRT 1-soap kreeg hij dus een nieuwe, grote uitdaging. “Ik wil van Thuis opnieuw een echt gezinsmoment maken”, klonk het bij zijn aanstelling in De Krant van West-Vlaanderen.

Verhaallijnen vanaf september

Lang heeft die opdracht echter niet geduurd. Het Nieuwsblad meldt namelijk dat de samenwerking dit voorjaar al opnieuw is stopgezet. Details over die beslissing worden niet gegeven. Het is ook niet bekend wie hem opvolgt als hoofdscenarist van Thuis. De spannende seizoensfinale van de soap is overigens nog niet van de hand van Piet Baete. Zijn verhaallijnen zullen maar te zien zijn vanaf 4 september, als Thuis hervat op VRT 1.

Meer
Lees meer...