Tickets voor tweede editie Fyre Fest gaan in voorverkoop: 499 tot 7.999 dollar

In april kondigde organisator Billy McFarland al aan dat er een tweede editie zou komen van Fyre Festival. De eerste editie van het festival in 2017 eindigde rampzalig. Zo belandde organisator Billy McFarland zelfs voor zes jaar in de gevangenis voor fraude. In maart 2022 kwam hij vrij onder huisarrest en sinds september 2022 is ook dat opgeheven. Daardoor kan hij nu dus een nieuwe editie organiseren en daarvoor zijn de tickets nu in voorverkoop gegaan.

Nadat organisator (en veroordeelde fraudeur) Billy McFarland eerder dit jaar aankondigde dat er een tweede editie zou komen van Fyre Festival is er nu de bevestiging dat het wel degelijk zal doorgaan (nu ja, dat is althans het plan). De tickets zijn namelijk vanaf vandaag in voorverkoop en die zijn opnieuw behoorlijk prijzig.

Fyre Festival

In 2017 werd Fyre Festival voor de eerste keer georganiseerd. Het festival werd grootschalig aangekondigd en gepromoot door influencers. Zij stelden het voor als een luxueuze ervaring op een eiland op een tropische locatie. Maar de realiteit bleek toch heel wat minder luxueus te zijn.

Toen de festivalgangers arriveerden op de festivalweide, werden ze getrakteerd op tenten die van vluchtelingenkampen kwamen, afgelaste concerten én de beruchte boterham met kaas. Uiteindelijk werd het festival, op het moment dat iedereen al aanwezig was, gecanceld. Daardoor maakten de cateraars en andere medewerkers van het festival enorme verliezen op.

Netflix maakte een documentaire over het festival. Fyre: The Greatest Party That Never Happened verscheen in januari 2019 en toonde beelden van het festival en interviews met de betrokken partijen. Na het verschijnen van de documentaire zamelden mensen ook heel wat geld in voor de gedupeerden van het festival.

Billy McFarland

De organisator van het festival was de toen 26 jaar oude Billy McFarland. Nadat het festival in het honderd liep, kwamen er heel wat frauduleuze praktijken aan het licht. Uiteindelijk werd Billy McFarland veroordeeld tot een celstraf van 6 jaar. Hij en zijn medeorganisator Ja Rule moesten ook de 26 miljoen dollar (23,88 miljoen euro) aan schulden die ze maakten voor het festival volledig terugbetalen.

In maart 2022 kwam Billy McFarland vrij en werd hij overgeplaatst naar een zogenaamd halfway house in New York. Van daaruit kon hij werken om geld te verdienen om zijn schulden terug te betalen. In september 2022 werd hij volledig vrijgelaten.

Fyre Festival II

In april kwam Billy McFarland dan plots met het nieuws dat er een tweede editie komt van het festival. Hij maakte het nieuws bekend met een post op het toenmalige Twitter. “Fyre Festival II zal eindelijk gebeuren. Vertel me waarom jij uitgenodigd moet worden”, schreef hij. Maar toen bleef het dus nog bij woorden.

Nu is er de bevestiging dat er wel degelijk een tweede editie komt. In een nieuwe video geeft Billy McFarland meer informatie. Zo vertelt hij dat hij het plan voor het festival, dat meer dan 50 pagina’s telt, opstelde tijdens zijn opsluiting. Ook vertelt hij dat er een documentaire en een Broadwaymusical komen over Fyre Festival.

De ticketverkoop is gisteren van start gegaan via de officiële website van Fyre Festival. De eerste 100 tickets (die dus nog steeds beschikbaar zijn) kosten 499 dollar (458,28 euro), daarna zal de prijs oplopen tot 7.999 dollar (7.346,29 euro) voor de laatste tickets. Wie een ticket wil kopen, kan dat doen via de officiële website van het festival. Een ticket voor het festival in 2024 geeft je ook toegang tot pop-ups en evenementen in het komende jaar.

Bekijk de aankondigingsvideo van Billy McFarland hier:

Meer
Lees meer...