TikTok werkt samen met IMDb om filmbeschrijvingen toe te voegen aan video’s

TikTok werkt aan een nieuwe functie die het makkelijker zal maken om informatie te vinden over series en films die in video’s vermeld worden. Daarvoor zal het samenwerken met de bekende website IMDb.

#FilmTok, #MovieTok en #TVTok zijn populaire hashtags op TikTok. Onder deze tags geven mensen kijktips of geven ze meer uitleg over het plot van een film of serie. TikTok probeert nu in te spelen op de populariteit van deze video’s met een samenwerking met de film- en tv-databank IMDb (Internet Movie Database).

Meer informatie

Misschien krijg jij soms film- en televisiesuggesties via TikTok. Als je vervolgens meer wil opzoeken over de film of serie die vermeld wordt, moet je de app verlaten en op het internet meer informatie zoeken. Maar binnenkort zal dat mogelijk niet meer nodig zijn door een samenwerking met IMDb.

Met de nieuwe functie zal je een film of serie kunnen taggen in een video op TikTok. Wanneer andere gebruikers dan klikken op deze tag, komen ze terecht op een aparte pagina binnen TikTok, waarop ze meer informatie krijgen over de film of serie. Het kan daarbij bijvoorbeeld gaan om een korte inhoud, de cast of de releasedatum. Deze informatie zal dan aangeleverd worden door IMDb.

De functie zal eerst uitgerold worden in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, waarna het ook wereldwijd beschikbaar zal worden. Volgens Grace Li, het hoofd van strategische partnerschappen van TikTok en ByteDance, werden video’s met de hashtags #FilmTok, #MovieTok en #TVTok al meer dan 25 miljard keer bekeken op de app. “We proberen constant om nieuwe manieren te vinden om de TikTok-ervaring te verrijken. Deze nieuwe functie, die gecreëerd werd in samenwerking met IMDb, zal onze community meer kansen geven om content te ontdekken, creëren en delen waar ze van houden.”

Meer
Lees meer...