TikTok is in de ban van de ‘Strawberry Question’, maar wat is het precies?

De laatste tijd lijken de hypes rechtstreeks van TikTok te komen. Een aantal (soms levensgevaarlijke) challenges groeiden al uit tot een wereldwijd succes en ook life hacks worden er gretig gedeeld. Nu is de app in de ban van de Strawberry Question. Dat is een challenge waarbij vrouwen hun vriend of vriendin in de maling nemen door hen een simpele vraag te stellen.

Sociale media zijn overal en dat zullen een aantal geliefden van TikTokkers de laatste tijd ondervonden hebben. Op de app gaat namelijk een challenge de ronde waarbij creators hun wederhelft een simpele ‘aardbeienvraag’ of strawberry question stellen. Hoewel dat op het eerste zicht heel onschuldig lijkt, ligt de achterliggende betekenis toch een beetje anders. Het gaat namelijk om een metafoor voor vreemdgaan. Dit is hoe het precies werkt.

Reeks vragen

De challenge is het leven ingeroepen door een aantal vrouwelijke TikTokkers die hun lief wilden beetnemen. Dat deden ze aan de hand van een reeks vooropgestelde vragen die zouden uitmaken of hun wederhelft wel of niet in staat zou zijn hen te bedriegen. Het gekke was: geen enkel antwoord zou juist zijn en het besluit zou dus sowieso negatief zijn. Dat was ook de bedoeling, aangezien de groep vrouwen het ook niet te serieus wou nemen en gewoon wou zien hoe hun lief zou reageren.

De prank-challenge begon met de vraag: “Als je voorbij een aardbeienveld zou wandelen terwijl je echt heel veel honger hebt, zou je dan aardbeien gaan plukken?”. Op die vraag antwoordden de meesten op een of andere manier “ja”, waarop de TikTokkers in kwestie gewoon verder gingen. Daarna werd hen gevraagd hoeveel aardbeien ze dan precies zouden plukken, waarop de antwoorden heel gevarieerd waren. De ene zou er maar één of twee plukken, terwijl de andere er meer zou eten.

Over het hek

Daar stopte het nog niet, want er werd nog een dimensie aan de vraag toegevoegd: “Zou je ook aardbeien gaan plukken en eten als het veld een omheining heeft?”. Ook daarop reageerden de meesten al knikkend, hoewel een aantal onder hen dan duidelijk vermeldden dat het afhing van hoe hongerig ze op dat moment juist zouden zijn. De video’s werden ook versterkt door een muziekje dat rechtstreeks uit een horrorfilm leek te komen.

Natuurlijk is dat hele verhaal een (verkeerd) metafoor voor een relatie en hoe snel de wederhelften hen zouden bedriegen. Maar heel wat vrouwen (en mannen) vonden het fijn om hun lief daarmee in de val te lokken en hen even te laten nadenken over het concept. Dus hoewel de TikTokkers in de eerste plaats boos leken te zijn, werd dat allemaal al heel snel bijgelegd.

Bekijk hier een aantal Strawberry Question-challenges:

@julieandcorey The confusion 💀💀 #strawberryquestion #textingprank #prankonboyfriend ♬ original sound – 💟
@martylat good Jack, good. #strawberryquestion ♬ original sound – 💟
@ashlyychristina Yes my boyfriend is strange with his responses lol #fyp #strawberryquestion #CloseYourRings #foryoupage ♬ Oh No – Kreepa
@abigailheringer Poor man was just trying to eat his chick fil a after a 12 hour shift 😂 #greenscreen #strawberryquestion @noah_erb ♬ original sound – 💟
Meer
Lees meer...