‘One Chip Challenge’ op TikTok eindigt voor verschillende mensen in het ziekenhuis

Bij de nieuwe One Chip Challenge, die populair is op TikTok en YouTube, moet je niet veel doen. Je moet namelijk gewoon één chipje eten zonder iets te drinken. Maar het gaat om een heel pikant chipje. Zo pikant dat er al minstens drie mensen in het ziekenhuis belandden.

Zowat elke dag ontstaan er nieuwe challenges op TikTok, maar de nieuwste blijkt gevaarlijk te zijn. Minstens drie mensen moesten al naar het ziekenhuis nadat ze zich waagden aan de One Chip Challenge.

One Chip Challenge

De One Chip Challenge is niet helemaal nieuw, maar won onlangs opnieuw aan populariteit. De challenge bestaat uit het opeten van één chipje zonder iets te drinken. Achter de challenge zit het merk Paqui dat het superpikante chipje afzonderlijk verkoopt. Het chipje bevat Carolina Reaper en Scorpion pepers, twee van de meest pikante pepers ter wereld. 

Zo eenvoudig als het klinkt, zo gevaarlijk is het. De afgelopen weken werden al minstens drie mensen opgenomen in het ziekenhuis. De drie waren studenten van dezelfde school in Californië. “Elke student die deelnam aan de challenge had een gelijkaardige reactie. Ze hadden moeilijkheden om te ademen en sommigen begonnen te braken.”

De school stuurde vervolgens een brief aan alle ouders van hun leerlingen om hen te waarschuwen over de challenge. Maar voorlopig blijft de challenge alleen maar stijgen in populariteit. Zo werden er op TikTok al meer dan 476 miljoen video’s gedeeld met de hashtag #OneChipChallenge.

@zuurry Reply to @r.s121209 #onechipchallenge ♬ Champagne Poetry – Drake
@gofechtv I thought they was good until…🥵 #onechipchallenge #hbcu #college #band #cheer #bowiestate #versus ♬ original sound – GoFechTV
Meer
Lees meer...