‘To All The Boys’-schrijfster werkt aan Amazon-serie rond trilogie ‘The Summer I Turned Pretty’

To All The Boys I’ve Loved Before is een gigantische hit geworden op Netflix. Het is dus niet onlogisch dat de grootste concurrenten van het streamingplatform aan de slag willen met ander materiaal van schrijfster Jenny Han. En da’s ook precies wat Amazon nu doet. Daar verschijnt binnenkort een achtdelige serie, gebaseerd op de trilogie The Summer I Turned Pretty.

Toen To All The Boys I’ve Loved Before in 2014 verscheen, werd het boek meteen één van de populairste Young Adult-boeken van het jaar. Het was al gigantisch populair, maar het succes is de jaren daarna alleen maar groter geworden.

To All The Boys

Netflix liet in 2018 namelijk de film To All The Boys I’ve Loved Before op de wereld los. Die is ondertussen omgetoverd tot een trilogie, net zoals het boek van Jenny Han. De tweede film in de reeks, To All The Boys: P.S. I Still Love You, verscheen vorig jaar.

Het einde van de trilogie volgt later deze week. Want vrijdag lost Netflix de laatste film in het rijtje: To All The Boys: Always And Forever, Lara Jean. In die film zullen we ontdekken of Lara Jean Covey (Lana Condor) en Peter Kavinsky (Noah Centineo) samen de toekomst tegemoet gaan.

The Summer I Turned Pretty

https://twitter.com/jennyhan/status/1358840389646573570

Het einde van de To All The Boys-reeks komt er dus bijna aan. Maar voor de fans van het werk van Jenny Han heeft entertainmentwebsite Variety goed nieuws. Er wordt namelijk een tweede boekenreeks van de schrijfster verfilmd! Het gaat om de trilogie The Summer I Turned Pretty uit 2009.

Die boekenreeks gaat over Isabel ‘Belly’ Conklin. Zij trekt er in de zomer altijd tussenuit met haar familie, en het gezin van de beste vriendin van haar moeder. En dat gezin telt twee zonen. De kernwoorden voor The Summer I Turned Pretty? Liefde, gebroken harten en vriendschap.

Amazon Prime

Het is Amazon Prime die met de trilogie aan de slag gaat. De studio maakt er een achtdelige serie van. Momenteel is nog niet bekend wie daarin zal meespelen. Het is wel al bekend dat Gabrielle Stanton (Haven, The Vampire Diaries) showrunner wordt. Stanton wordt ook uitvoerend producent, samen met schrijfster Jenny Han.

Meer
Lees meer...