NFL-legende Tom Brady is nieuwe co-eigenaar van Engelse voetbalploeg Birmingham City

Het aankopen van een voetbalploeg lijkt populair. Nadat al heel wat acteurs, sporters en andere celebs aandelen kochten in Europese voetbalploegen, is ook American Football-legende Tom Brady (45) in actie geschoten. Brady werd gisteren namelijk voorgesteld als nieuwe co-eigenaar van Birmingham City FC.

Acteurs Ryan Reynolds en Rob McElhenney kochten in 2020 voetbalclub Wrexham AFC, acteur Michael B. Jordan heeft aandelen in AFC Bournemouth, acteur Will Ferrell is eigenaar van Los Angeles FC, basketballer LeBron James doet zaken binnen Liverpool FC, enzovoort. Het lijkt voor Amerikanen dus big business om te investeren in soccer.

Ook NFL-ster Tom Brady lijkt die trend nu te volgen, want hij is nu aangesteld als co-eigenaar van voetbalclub Birmingham City FC uit de Engelse Championship.

Tom Brady

De Amerikaanse American Football-speler Tom Brady zette zijn eerste stappen in de NFL in 2000. In dat jaar werd hij als 199ste gekozen in de NFL-draft, waarbij alle teams om de beurt enkele beloftevolle spelers aan hun team toevoegen. Er werd in eerste instantie dus niet veel van hem verwacht en waren er heel wat twijfels, maar uiteindelijk kwam hij toch bij de New England Patriots terecht.

Daar speelde hij tot 2020, na negen Super Bowl-finales en zes Super Bowl-overwinningen. Nadien maakte Brady, toen al 42, de overstap naar de Tampa Bay Buccaneers. Daarmee won hij in 2021 al meteen de titel. Dat lukte het jaar nadien niet meer, waarna hij zijn pensioen aankondigde. Daar kwam hij aanvankelijk nog op terug, maar uiteindelijk hing hij zijn schoenen begin 2023 officieel aan de haak.

Birmingham City FC

Ondertussen lijkt de ster dus op zoek te zijn gegaan naar nieuwe bezigheden. Gisteren werd namelijk bekendgemaakt dat hij vanaf nu co-eigenaar is van het Birmingham City FC. Die voetbalploeg speelt op dit moment in de Championship, de Engelse tweede klasse. “Ik ben vanaf nu officieel lid van Birmingham City Football Club”, vertelt Brady in een video op Twitter.

Daarbij haalt hij ook meteen zijn (gebrek aan) kennis over de sport aan. “Je vraagt je misschien af ‘Wat weet jij over voetbal?’ … wel, ik heb nog veel te leren. Maar ik weet wel iets over winnen en ik denk dat zich dat wel kan vertalen in iets moois bij deze club. Ik weet dat een club niets is zonder de stad en ik weet dat ik het fijn vind om de underdog te zijn. Er is nog een lange weg te gaan, maar let’s go!”

Meer
Lees meer...