Left Right
scrollTop top

Tomorrowland 2021 gaat definitief niet door: organisatie legt zich neer bij beslissing


Tomorrowland 2014 publiek vlag
© Bron Pablo Garrigos / Isopix

Er komt deze zomer definitief geen Tomorrowland. De organisatie van het dancefestival heeft geen zin in een juridische veldslag en gooit dus de handdoek in de ring.

Dear People of Tomorrow, Het is met pijn in het hart dat onze organisatie moet aankondigen dat de 16e editie van Tomorrowland Belgium niet kan plaatsvinden in 2021. Het hele team heeft tot het einde gevochten en er alles aan gedaan om een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Tomorrowland te schrijven”, schrijft het festival is een officieel statement op hun website.

Burgemeesters

Daarmee komt er een einde aan de soap die vorige week begon. Hoewel het Overlegcomité besliste om vanaf 13 augustus festivals te laten plaatsvinden met maximum 75.000 bezoekers, beslisten de burgemeesters van Boom en Rumst, Jeroen Baert (N-VA) en Jurgen Callaerts (N-VA), om Tomorrowland geen vergunning te geven. Zij hadden heel wat bezwaren waardoor het festival volgens hen niet veilig kon doorgaan.

De organisatie van Tomorrowland probeerde gisteren in een ultiem overleg nog hoop te krijgen, maar dat draaide op niets uit. Hun enige mogelijk om het festival te laten doorgaan, leek nu dus langs juridische weg, maar dat zien ze niet zitten.

“Geen juridische veldslag”

“Gezien onze lange samenwerking met de gemeentes willen we er geen juridische veldslag van maken. De beslissing van de burgemeesters aanvechten bij de Raad van State is een piste die we niet willen bewandelen. We respecteren het burgervaderschap van de burgemeesters maar ook onze buren uit de gemeentes Boom en Rumst”, valt te lezen in een persbericht.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…