TUI: “We denken momenteel nog niet aan een vaccinatiepaspoort”

Moeten we een vaccinatiepaspoort voorleggen als we eindelijk opnieuw met het vliegtuig op vakantie willen? Bij reisorganisator TUI is er momenteel nog geen sprake van.

Er zijn momenteel erg weinig bestemmingen waar u momenteel met de grootste reisorganisator van het land heen kan. Alicante, Malaga en Tenerife zijn de enige drie die overschieten van het normaal grote aanbod. Als de regering het toestaat om opnieuw te reizen en de rode zones opklaren, wordt er in sommige landen een vaccinatiepaspoort voorzien.

“Regering vraagt nog niets”

Piet Demeyere van TUI zegt niet dat TUI geen vaccinatiepaspoort zal vragen. Maar het is zeker niet voor direct. “We hebben de maatregelen van de regering altijd netjes opgevolgd en dat blijven we ook doen. Momenteel is er natuurlijk helemaal geen sprake van vliegen, omdat er zoveel rode gebieden zijn.”

Maar ook nadien is TUI niet noodzakelijk van plan om in te zetten op een paspoort. “We willen mensen niet discrimineren op basis van iets waar ze zelf niets aan kunnen doen. Maar als de overheid dat vraagt en er zijn weer reisbestemmingen, zullen we dat bekijken.”

Nodig?

Toch denkt Demeyere niet dat zo een paspoort snel verplicht zal worden. “Zodra de grote massa een vaccin heeft gekregen, zou dat kunnen, dan wordt het weer fair. Maar je moet je afvragen of het op dat moment ook nog nodig zal zijn.”

Nochtans lijkt het vaccinatiepaspoort populaire ingang te vinden, zowel bij de techgiganten, die werken aan een uniform systeem, zoals in Scandinavië. Daar staan ook enkele projecten op poten die volgens de lokale overheden alvast het reizen moeten bemoedigen.

Lees ook:

Meer
Lees meer...