Na Jeffrey Dahmer komt Netflix nu met een tweede seizoen over de beruchte Menéndez-broers

Na het succes van het eerste seizoen van de Monster-reeks op Netflix, waarin het verhaal van de beruchte lustmoordenaar Jeffrey Dahmer aan het licht werd gebracht, komt de streamingsdienst nu met een tweede seizoen. In een teaser dat maandag gereleaset werd, is duidelijk dat het deze keer om twee ‘monsters’ zal gaan. Het tweede seizoen zal zich namelijk toespitsen op de broers Menéndez.

Netflix gaat een nieuw seizoen maken over de broers Menéndez, de twee jongens die in 1996 zijn veroordeeld voor de moord op hun ouders. De serie is het tweede in de reeks Monster, waarvan het eerste vorig jaar in september werd uitgebracht en ging over seriemoordenaar Jeffrey Dahmer. Dat was toen een heus succes, want DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story werd in de eerste twaalf dagen nadat de reeks op Netflix verscheen al meer dan 496 miljoen uren bekeken. Samen met Stranger Things en Wedsnesday is de Dahmer-reeks de meest bekeken Engelstalige reeks ooit op Netflix.

Door dat grote succes bestelde de streamingsdienst kort na de release al twee extra seizoenen bij uitvoerend producer Ryan Murphy, die ook American Horror Story, Glee en The Watcher op zijn naam heeft staan. Tot voor maandag was nog niet duidelijk over wie de twee seizoenen zouden gaan, maar zeker was wel dat ook die reeksen over ‘andere monsterlijke figuren die de samenleving hebben beïnvloed’ zouden gaan.

Lyle en Erik Menéndez

Op een zomeravond in 1989 zaten José en Kitty Menéndez in de studiekamer van hun villa in Beverly Hills. Voor Lyle en Erik Menéndez leek dit het perfecte moment om hun plan uit te voeren. Op de avond van 20 augustus kwamen Lyle en Erik de kamer binnen met jachtgeweren. José werd zes keer beschoten, waaronder een fataal schot in zijn achterhoofd. Het schot maakte Kitty wakker. Ze rende weg, maar werd geraakt in haar been. Kitty schoof uiteindelijk uit over haar eigen bloed. Lyle liep toen naar zijn auto om zijn wapen te herladen en vuurde toen het fatale schot in haar gezicht af. Kitty werd in totaal 10 keer beschoten. Lyle was destijds 21, zijn broer Erik was 18.

Volgens de broers ging het om zelfverdediging, nadat ze jaren aan een stuk mishandeld en misbruikt werden door hun ouders. De jury verwierp die aanklachten en uiteindelijk werden de broers in 1996 schuldig bevonden aan moord met voorbedachte rade en veroordeeld tot levenslang zonder voorwaardelijke vrijlating. De broers werden gescheiden bij opsluiting uit schrik voor een ontsnapping, maar zagen elkaar in 2018 na 24 jaar terug.

Title announcement

Afgelopen maandag dropte Netflix onverwachts een Title Announcement op YouTube. Dat is een aankondiging voor een tweede seizoen, maar nog zonder beelden van het nieuwe seizoen. Hoewel er geen beelden te zien zijn, is Netflix er wel in geslaagd om de nodige aandacht bij de kijker te trekken en hen nieuwsgierig te maken naar het nieuwe seizoen.

In het promofilmpje is het telefoongesprek met de alarmcentrale van Lyle Menéndez te horen uit 1989. Hierin vertelt de toen 21-jarige Lyle dat zijn ouders neergeschoten zijn. Hoe Netflix het verhaal verder zal uitwerken, is nog niet duidelijk.

Monsters: The Lyle and Erik Menéndez Story staat gepland voor release in 2024.

Meer
Lees meer...