Kim Kardashian krijgt rol in ‘American Horror Story’

Kim Kardashian (42) krijgt, samen met Emma Roberts (32), een acteerrol in het twaalfde seizoen van de Hulu-serie American Horror Story. Wie weet zorgt dit wel voor een carrièreswitch voor de influencer en entrepeneur?

We zien ze gewoonlijk als realityster in The Kardashians, maar Kim Kardashian zal voor het eerst een serieuze acteerrol op zich nemen. Ze zal in het twaalfde seizoen te zien zijn van American Horror Story (AHS) samen met actrice Emma Roberts. De twee kondigden dat zelf aan op hun sociale media met een korte teaser.

Delicate

Het nieuwe seizoen heet Delicate en is deels gebaseerd op de thriller Delicate Condition van Danielle Valentine. Het verhaal gaat over een vrouw die ervan overtuigd is dat een duister figuur er alles aan doet om haar zwangerschap te boycotten. De maker van de serie, Ryan Murphy, zegt dat de rol speciaal voor Kim geschreven werd. “Halley Feiffer heeft een leuke, stylish, maar vooral beangstigende rol geschreven speciaal voor Kim. Dit seizoen wordt ambitieus en het is anders dan wat we al eerder brachten”, vertelt Murphy aan Amerikaans blad The Hollywood Reporter

Murphy en Kardashian zijn goed bevriend en hij kijkt er dan ook naar uit om met haar samen te werken: “Emma Roberts en ik zijn enthousiast om samen te werken met zo’n invloedrijke figuur uit onze cultuur.” De regisseur merkte Kim op toen ze Saturday Night Live presenteerde in 2021. Daarop begonnen ze voorbije zomer te onderhandelen over haar acteerdebut.

A-list casting

Ondanks dat Kim Kardashian eerder al kleine bijrolletjes speelde in onder meer How I Met Your Mother en Ocean’s 8, kan dit wel haar grote doorbraak worden. Zo zorgde American Horror Story bijvoorbeeld ook voor de grote doorbraak van Lady Gaga. Na haar rol in AHS werd ze gecast voor A Star is Born en nu uiteindelijk voor JOKER 2: Folie à deux. Wie Kim aan het werk wil zien, zal wel nog geduld moeten hebben tot 12 oktober.

Meer
Lees meer...