‘Twisters’, sequel op ‘Twister’, krijgt eerste spectaculaire trailer

De rampenfilm Twister uit 1996 heeft eindelijk een opvolger, want komende zomer kan je gaan kijken naar Twisters. Die nieuwe film, met Daisy Edgar-Jones en Glen Powell in de hoofdrol, heeft een eerste trailer gekregen.

Afgelopen nacht was het weer tijd voor de jaarlijkse Super Bowl in de Verenigde Staten. Naast een sportief hoogtepunt en een muzikaal intermezzo tijdens de halftime show, is dat ook traditioneel het moment waarop veel filmstudio’s met trailers komen van grote blockbusters. Dat was ook dit jaar niet anders.

Van Twister naar Twisters

Een van de cinemahits van 1996 was de rampenfilm Twister van de hand van de Nederlandse regisseur Jan de Bont. Die film bracht toen bijna 500 miljoen dollar (464 miljoen euro) op en werd een waren cultklassieker. Twister sleepte ook twee Oscarnominaties in de wacht.

Iets meer dan een jaar geleden kwam er dan ineens verrassend nieuws dat er plannen waren over een sequel op Twister. Die kreeg de naam Twisters en wordt officieel niet gezien als een vervolg op zijn bijna gelijknamige voorganger. Daar was met Lee Isaac Chung een gerenommeerde regisseur aangetrokken. Hij maakte in 2020 naam met de film Minari, die op zijn eigen leven is gebaseerd. Die film leverde hem twee Oscarnominaties op.

Met Twisters krijgt Chung nu voor het eerst de kans om een echte blockbuster te maken. In Twisters keren geen personages terug uit de eerste film. Daisy Edgar-Jones (Normal People) en Glen Powell (Anyone but You) spelen deze keer de hoofdrol.

Bekijk hier de trailer van Twisters:

Twisters is te bekijken in de cinema vanaf 17 juli.

Meer
Lees meer...