Tyra Banks keert mogelijk niet meer terug als presentator ‘Dancing with the Stars’ wegens kijkcijferdaling

Na allerlei geruchten over het programma America’s Next Top Model, bedacht en jarenlang gehost door Tyra Banks, krijgt het supermodel nu nog ander nieuws te verduren. Zo zijn de producers van de Amerikaanse versie van Dancing with the Stars niet meer zeker of ze Tyra ook volgend jaar als presentatrice willen aannemen, wegens een sterke daling in hun kijkcijfers. De producenten van de show willen het supermodel mogelijk vervangen door een A-list beroemdheid.

In het licht van de lage kijkcijfers van het afgelopen seizoen van de ABC show Dancing With The Stars, waar JoJo Siwa geschiedenis schreef als de eerste deelnemer ooit met een partner van hetzelfde geslacht, zal model Tyra Banks mogelijk volgend jaar niet meer terugkeren als presentatrice.

Onzekere toekomst

Een bron vertelde exclusief aan The Sun dat Tyra en de uitvoerende producenten van de show in gesprek zullen gaan met de bazen van ABC (American Broadcasting Company) om “plannen voor 2022 uit te stippelen”. Door dit aankomend gesprek zijn sommige productiemedewerkers niet zeker of Tyra zal terugkeren als presentatrice in het volgend seizoen van DWTS.

Dit kan mede mogelijk zijn door de recente geruchten rond Tyra’s behandeling van de modellen in haar programma America’s Next Top Model en enkele vreemde momentjes als presentatrice van Dancing with the Stars. Hierdoor is het model niet al te geliefd bij de fans van DWTS, wat op zijn beurt mogelijk gevolgen had voor de kijkcijfers van de show. Daarom richten de grote bazen van ABC nu hun pijlen meer op “het aantrekken van een andere grote ster” om de liefde van het publiek voor het programma nieuw leven in te blazen.

Kijkcijfers, kijkcijfers, kijkcijfers

De bron van The Sun beweert dat leidinggevenden van de productie de opdracht hebben gekregen om “tenminste één of idealiter twee grote namen te vinden die fans zouden fascineren”. Hun opdracht is om “groot te denken” en “een Oscar-, Emmy- of Grammywinnende ster aan te trekken, die zowel op als naast het scherm de krantenkoppen haalt.”

De geheime zoektocht om deze mogelijke kandidaat-presentatoren te vinden is al begonnen, omdat het netwerk zich erg grote zorgen maakt dat het talent van dit jaar, Tyra Banks dus, niet de kijkers trok waarop ze hoopten. Alhoewel ABC nog steeds wel een aanzienlijke winst maakte met het programma. Een insider zei “dat er een disconnect is” tussen de reacties op sociale media op de deelnemers en de omvang van het tv-publiek.

“Het netwerk ziet vooral kijkcijfers, niet pagina-impressies, als de hoeksteen van hun bedrijf”, klinkt het. Momenteel is DWTS nog niet officieel verlengd, al verwachten de productiemedewerkers dat het 31ste seizoen van show er wel zal komen.

Geen fan favorite

Fans van het programma hebben al meerdere keren luidkeels gezegd dat ze Tyra Banks niet mogen als presentatrice, sinds ze vorig seizoen de taak op zich nam. Tijdens het huidige 30ste seizoen, waren de DWTS-fans woedend over de manier waarop Tyra omging met de exit van het danspaar Olivia Jade (22) en Val Chmerkovskiy. Zo zou ze internetberoemdheid Olivia Jade van het podium hebben “geschopt”, toen ze werd geëlimineerd.

Weken eerder werd Tyra uitgescholden voor het in verlegenheid brengen van DWTS-kandidate en Amerikaanse gymnaste Suni Lee (18), omdat ze van het podium af stormde om over te geven na haar optreden. Tyra moest de situatie uitleggen en zei: “Suni voelt zich niet zo goed. Ze heeft geen Covid, het is absoluut geen Covid! Maar ze voelt zich niet goed, dus danste ze ondanks dat ze zich ziek voelde, maar moest ze plots even weg. Maar ze is oké!”.

Suni keerde later terug op het podium, wanneer Tyra zich opnieuw concentreerde op het ongemakkelijke moment. Tyra vertelde de atlete: “Suni, ik moet het je vragen. Ik weet dat je het de hele dag moeilijk hebt gehad en dat je aan het overgeven bent. Dit is wel live tv en je rende plots weg!”. En onlangs uitten de fans opnieuw hun ongenoegen uit over Tyra als presentatrice van de show, omdat ze er “te lang” over deed om tijdens de finale van het programma NBA-ster Iman Shumpert als winnaar van het seizoen aan te kondigen.

Meer
Lees meer...