Google stelt lancering Android 11 uit

De uitrol van Android 11, de laatste versie van het mobiele besturingssysteem, wordt met een maand uitgesteld. De eerste bèta (proefversie) verschijnt pas in juni. Dat maakte Google bekend via een video op YouTube.

Normaal gezien zou Google de bèta deze week vrijgeven, tijdens de ontwikkelaarsconferentie Google I/O. In plaats daarvan komt er een vierde Developer Preview. Zo kunnen ontwikkelaars testen of hun apps goed werken en of diezelfde apps onderling met elkaar kunnen communiceren.

Focus op privacy

Nieuw in Android 11 is de mogelijkheid om gesprekken vast te zetten in een ‘bubble‘ op je scherm. Gebruikers kunnen met de nieuwe software eenmalig toegang geven tot locatiegegevens in een app. Dat was niet mogelijk met Android 10. Tenslotte zal Google standaard alle apps verbieden die je locatie op de achtergrond bijhouden. Apps zullen dus heel wat nieuwe meldingen met toestemmingen moeten inbouwen om hun diensten privacyvriendelijker te maken. Dat is de belangrijkste update bij deze nieuwe Android-versie

Het uitstel van de nieuwe software heeft te maken met de huidige wereldwijde coronacrisis waarin we ons nu bevinden. Op 3 juni zal Google een online evenement organiseren om Android 11 te lanceren en de updates toe te lichten. Het event wordt georganiseerd door Dave Burke, ondervoorzitter van Ontwikkeling bij Google. Eind deze zomer staat dan de lancering van Android 11 gepland.

Dave Burke, ondervoorzitter van Ontwikkeling bij Google
(bron: ISOPIX)

“Op het moment dat we begonnen met het plannen van Android 11, hadden we de huidige veranderingen die ons allemaal raken niet verwacht. Deze hebben ons uitgedaagd flexibel te zijn en nieuwe manieren te vinden om samen te werken, voornamelijk met onze community van ontwikkelaars. Om die uitdagingen aan te kunnen gaan, zullen we vandaag Developer Preview 4 uitbrengen en de eerste bètaversie verplaatsen naar 3 juni”, zo verklaarde Google in een blogbericht.

Verbeterde wifi

En ze zitten niet stil bij Google! Eerder deze week lanceerde het bedrijf Nest Wifi in België. Dat is de opvolger van Google Wifi. Met de Nest Wifi-systemen kan je de wifi in je huis versterken. Hiermee speelt Google handig in op het thuiswerken en de mogelijke overbelasting van wifi-netwerken. Daarnaast is het apparaat voorzien van een slimme speaker met Google Assistant.

Meer
Lees meer...