‘Unbreakable Kimmy Schmidt: Kimmy vs. The Reverend’ krijgt trailer: interactief en Daniel Radcliffe

Na vier seizoen Unbreakable Kimmy Schmidt komt Netflix binnenkort met een special onder de naam Unbreakable Kimmy Schmidt: Kimmy vs. The Reverend. Daarin moet Kimmy kiezen tussen haar huwelijk of het redden van mogelijks opgesloten meisjes/vrouwen. En jij als kijker moet haar daarbij helpen, want het wordt een interactieve special.

Unbreakable Kimmy Schmidt is een sitcom over de 29-jarige Kimmy Schmidt, die zich aanpast aan het leven in New York nadat ze gered is uit een sekte. In die sekte was ze, samen met drie andere vrouwen, vijftien jaar lang opgesloten door Eerwaarde Richard Wayne Gary Wayne.

In de special Unbreakable Kimmy Schmidt: Kimmy vs. The Reverend komt Kimmy erachter dat de Reverend mogelijk nog meer vrouwen heeft opgesloten. Die ontdekking doet ze juist op het moment dat ze op trouwen staat met Frederick, gespeeld door Daniel Radcliffe.

Interactief

Het mag duidelijk zijn dat Kimmy Schmidt in deze Netflix-special voor heel wat moeilijke keuzes komt te staan. Maar gelukkig moet ze die niet alleen maken. Unbreakable Kimmy Schmidt: Kimmy vs. The Reverend is namelijk een interactieve film waarbij je als kijker kan kiezen wat de personages moeten doen.

In de trailer krijgen we al enkele voorbeelden van dilemma’s die de film je zal voorleggen. Zo moet je in het begin bijvoorbeeld kiezen of je wil kussen met Daniel Radcliffe of je huwelijk wil plannen. Later kan je er zelfs gewoon voor kiezen om de opgesloten meisjes en vrouwen te laten voor wat ze zijn en gewoon door te gaan met je huwelijk. Het mag duidelijk zijn dat niet alle keuzes even goed zullen zijn.

Het is de tweede keer dat Netflix kiest voor een interactieve special. Eind 2018 kreeg Black Mirror al zo’n film onder de naam Bandersnatch.

“Goede afsluiter voor Unbreakable Kimmy Schmidt

Het idee voor zo’n special ontstond rond dezelfde periode toen het einde van de reeks Unbreakable Kimmy Schmidt in zicht kwam. “We waren de serie aan het afronden en ik denk dat er bij elke goede serie hopelijk nog steeds verhalen zijn die je wilt vertellen. Daarom hebben we het idee van een filmspecial naar Netflix gestuurd waarop zij zelf voorstelden om die interactief te maken”, legt bedenker Robert Carlock uit aan E! News. “Het is heel spannend om de eerste komische reeks te zijn die die technologie gebruikt.

“We hadden meteen het gevoel dat het een echte match zou zijn voor ons universum. Met name voor het soort humor dat we gebruiken bij Unbreakable Kimmy Schmidt, met heel veel grappige en vaak absurde comedy”, gaat medebedenkster Tina Fey verder. “We waren ook erg opgewonden, want als crew waren we verdrietig om de serie af te ronden. Het is leuk om te weten dat er een goede afsluiter is.”

Originele cast

Robert Carlock en Tina Fey kregen voor het scenario hulp van Sam Means en Meredith Scardino. De regie is in handen van Claire Scanlon. Naast de originele crew kan Unbreakable Kimmy Schmidt: Kimmy vs. the Reverend ook rekenen op de originele hoofdcast van de serie. Zo keert Ellie Kemper uiteraard opnieuw in de rol van Kimmy Schmidt.

Ook haar trouwste gezellen, Tituss Burgess als Titus Andromedon, Carol Kane als Lillian Kaushtupper en Jane Krakowski als Jacqueline White, keren terug. Wie er nog meedoet, kan je zien vanaf 12 mei want dan verschijnt de interactieve filmspecial op Netflix.

Bekijk hier de trailer

Op zoek naar iets nieuws om te kijken? Dit zijn de 50 beste series op Netflix!

Meer
Lees meer...