‘UNKNOWN: Killer Robots’: Onthutsende Netflixdocumentaire toont de gevaren van AI en robots in het leger

Netflix komt binnenkort met een zeer boeiende documentaire. UNKNOWN: Killer Robots gaat over de ontwikkeling van robots in het leger die aangedreven worden door artificiële intelligentie (AI). Deze ontwikkeling is de heilige graal voor heel wat legers, maar is potentieel ook zeer gevaarlijk.

De grote ontwikkeling van het moment op het vlak van defensie is ongetwijfeld artificiële intelligentie (AI). Alle grote legers wereldwijd investeren miljarden in alles wat daarmee te maken heeft. Dat resulteerde de laatste tijd al in heel wat spectaculaire berichten in de media.

AI en het leger

Omdat AI in het leger al lang geen aflevering van Black Mirror meer is, maar wel de werkelijkheid, vond Netflix het tijd om die ontwikkelingen van dichterbij te bekijken. In deze nieuwe documentaire krijgen we te zien hoe ver deze technologie al staat, op welke manieren het kan gebruikt worden en uiteraard ook welke gevaren erbij horen.

“Diep in het hart van het militair-industrieel complex wordt een nieuw soort soldaat ontwikkeld. Door AI aangedreven robots veranderen het aanzien van oorlogsvoering en nemen steeds vaker hun eigen beslissingen op het slagveld. Deze documentaire volgt de soldaten en wetenschappers die racen om deze technologieën te bouwen, en de activisten op een missie om hun gevaarlijke potentieel bloot te leggen”, omschrijft de streamingdienst zelf over UNKNOWN: Killer Robots.

UNKNOWN

UNKNOWN: Killer Robots maakt deel uit van een vierdelige documentairereeks. Onder de noemer UNKNOWN wordt in vier documentaires telkens een ander onderwerp belicht. Het gaat hierbij altijd om geheimen zoals verhalen van opmerkelijke mensen en plaatsen die nog nooit eerder op camera zijn vastgelegd. In de reeks verscheen eerder ook al UNKNOWN: The Lost Pyramid.

Bekijk hier de trailer van UNKNOWN: Killer Robots:

UNKNOWN: Killer Robots is vanaf maandag 10 juli te streamen op Netflix.

Meer
Lees meer...