Left Right
scrollTop top

Van een kater herstellen? Dan moet je dit eten volgens de diëtist


Kater
© iStock

Helaas bestaat er geen wonderrecept om je kater te verslaan, maar er zijn gelukkig wel voedingsmiddelen en drankjes die je helpen om beter te herstellen van die vreselijke koppijn. Een voedingsdeskundige onthult wat je moet eten om je een beetje beter te voelen (of in ieder geval niet slechter).

Geeta Sidhu-Robb is oprichter van Nosh Detox. Zij legde aan Business Insider uit wat je beter kan eten om je lichaam snel te laten herstellen na een avondje stevig doordrinken. Eerste tip: begin de dag met het drinken van twee glazen water. Je hebt veel water nodig om te herstellen, al van zodra je uit bed komt.

Koffie is uit den boze, want dat zal je lichaam nog meer uitdrogen en dat zal je alleen nog maar meer koppijn geven. Als je toch graag een warm drankje wil ’s ochtends, kies dan voor gemberthee met honing. De diëtist legt uit waarom: “Gember heeft een gunstig effect op de maag en ook de honing zal helpen om de symptomen van je kater te verminderen, aangezien de fructose in honing je lichaam helpt om de alcohol op te nemen.”

Bij het ontbijt: eieren en tomatensap

Als je wakker bent geworden met een beetje honger, dan is het een goed idee om een omelet of gepocheerde eieren te eten. “Eieren leveren energie en bevatten aanzienlijke hoeveelheden cysteïne, die ervoor zorgt dat de ethanal verwijderd wordt uit je lichaam. Het is namelijk die ethanal die je katereffect veroorzaakt.”

Tomatensap zal je helpen om je maagzuur te verminderen, als je daar last van hebt. Denk maar aan de cocktail Bloody Mary die vaak als een paardenmiddel tegen katers wordt aanzien.

Pas op met melk: dat wordt niet makkelijk verteerd na een nachtje doordrinken. Eet ook geen gebak in de ochtend na het feesten, want je maag kan dat niet zo vroeg in de ochtend al verteren.

iStock

Bij de lunch: sushi

Hoera, voor de lunch mag je sushi eten om je kater te bestrijden! Dat klinkt misschien raar, maar de omega 3-vetzuren die sushi (en dus rauwe vis) bevat, heeft alles dat je nodig hebt om te herstellen. In combinatie met een beetje miso-soep zit je helemaal goed om te rehydrateren.

Als je niet genoeg hebt met wat sushi en nog zin hebt in een kleine snack, opteer dan voor een klein sneetje brood met avocado. Avocado bevat alle goede vetten die je zullen helpen verteren.

iStock

Bij het diner: een goeie hamburger met frietjes

Hou het beste voor laatst: “’s avonds eet je best een goeie hamburger! Geen te grote, maar de magere eiwitten zullen je bloedsuikerspiegel reguleren, terwijl het rode vlees je een goede dosis ijzer geeft”, zegt de diëtist. De frietjes kun je nog beter in een variant met zoete aardappel eten, omdat die trage suikers bevatten die je helpen om een lage bloedsuikerspiegel te voorkomen.

Voila, zo ben je vanavond helemaal opgefrist en kun je opnieuw beginnen. 😉

iStock

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.195.366
 • Aantal
  doden
  1.144.069
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  287.700
 • Aantal
  doden
  10.658