Verliezend finalist ‘De Mol’: “Ik had de mol al vroeg in de gaten”

De Mol is ontmaskerd en we kennen de mol én de winnaar, maar er is natuurlijk ook nog een derde finalist, die de ongelukkige eer heeft om de verliezer van de finale te zijn. Publiekslieveling Toos zat ook op de juiste mol, maar hij vulde zijn test minder goed in dan Lancelot. Hij neemt z’n verlies goed op.

De finale van De Mol werd dit jaar gespeeld door Commy, Lancelot en Toos. Die eerste bleek de mol te zijn, de tweede werd de winnaar en de derde werd uiteraard de verliezende finalist. Toos, die door heel wat mensen verdacht werd en ook gezien werd als een van de favoriete kandidaten van het seizoen, heeft de ongelukkige eer om op de tweede plaats te eindigen en dus de verliezer van de finale te zijn. Maar hij is er zeker niet bitter over. “Ik gun het niemand harder dan Lancelot!”

Mol op het spoor

Hoewel Toos niet won, was hij Commy al lang op het spoor. “Ik hield haar al vroeg in de gaten, weliswaar nog met een aantal andere namen op mijn lijst. Gaandeweg ben ik er helemaal van overtuigd dat zij het was. Maar ook al wist ik dat zij het was, toch heeft ze nog recht in mijn gezicht kunnen mollen zonder ik ook maar iets door had. Dat toont gewoon hoe sterk zij het gespeeld heeft. Ik heb er bijna geen woorden voor.”

“Ik denk niet dat het ergens specifiek fout liep voor mij. Ik heb het spel volledig gespeeld zoals ik wilde en de dingen gedaan die ik wilde doen. Ik heb ervan genoten en uiteindelijk moet er een winnaar zijn. Spijtig genoeg ben ik het net niet. Ik had mijn verlies redelijk snel een plaatsje gegeven, maar nu de finale dichterbij kwam, begon ik toch terug wat te vloeken. Maar als je dan je medefinalisten terugziet, weet je weer waarom het zo makkelijk was om het een plaats te geven. Het zijn twee geweldige mensen en je gunt het elkaar dan ook gewoon heel hard. We hebben hard gestreden en Lancelot heeft uiteindelijk verdiend gewonnen.”

Zelf verdacht

Net voor de finale waren de drie finalisten ongeveer even verdacht bij de kijkers. Toch probeerde Toos zich niet bewust verdacht te maken. “Ik heb mij altijd gesmeten in de spelletjes en probeerde me zeker nooit verdacht te maken. Ik probeerde vooral niet te tonen aan de rest op wie ik zat en tegelijkertijd toch Commy in het oog te houden. Gilles die af een toe een ’toost’ uitbracht én het feit dat mijn naam in Amerika ook echt klinkt als een toost zorgde wel voor hilarische theorieën.”

Toos kijkt, net zoals de andere kandidaten positief terug op z’n avontuur, ook al eindigde het voor hem in mineur. “Mijn favoriete proef? Is dat zelfs een vraag? Ik heb in een stuntvliegtuig mogen zitten. Beter dan dat wordt het niet. Alhoewel, de proef met de rodeo was ook echt heel vet. De adrenaline die door je lijf giert als je zo een paard achter je hoort toestormen, is ongelofelijk. Maar mijn hoogtepunt zijn eigenlijk de momenten buiten de proeven. Je leert elkaar op korte tijd zo goed kennen, dat is niet normaal.”

“Wat doe ik hier?”

Toos speelde tot het einde mee, maar hij had wel twijfels aan het begin van het avontuur. “De eerste nacht vroeg ik mij echt af: ‘Wat doe ik hier?’. En toen heb ik toch een klein paniekaanvalletje gekregen. Maar dan word je wakker met zulke fantastische mensen rond je dat dat gevoel heel snel weg was en vanaf dan heb ik eigenlijk alleen maar genoten van alles.”

Toch werd het ook nog steeds moeilijk voor Toos tijdens de eliminatie. “De stress na elke eliminatietest is echt moordend. Ik moest altijd even gaan wandelen voor we de interviews konden doen na een test.”

De laatste aflevering van De Mol is op zondag 14 mei om 19.55 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.be.

Wil je op de hoogte blijven van alles over De Mol? Word dan lid van onze Facebookgroep ‘DE MOL 2023: alle hints en tips!’.

Meer
Lees meer...