Vrouwelijke filmmakers slaan handen in elkaar als creatief antwoord op terugdraaien Roe vs. Wade

Hollywood gaat niet akkoord met het terugdraaien van Roe vs. Wade en wil dat duidelijk laten merken. Meer dan twintig vrouwelijke filmmakers zijn namelijk bezig aan een project als antwoord op de uitspraak van het Amerikaans Hooggerechtshof om het landelijk recht op abortus af te schaffen. In dat project, dat Give Me An A zou heten, wordt die beslissing bekritiseerd en in vraag gesteld.

Er komt een filmproject aan als kritiek op het omkeren van Roe vs. Wade in de Verenigde Staten. Verschillende vrouwelijke filmmakers zullen samen aan een nieuw project werken. Dat project zou bestaan uit verschillende korte verhalen die geregisseerd zullen worden door meerdere regisseurs. Die verhalen zullen onderling ook verschillen in genre maar zullen één ding gemeen hebben: de abortuswet.

Roe vs. Wade

Al sinds juni reageert de hele wereld vol ongeloof op de meest recente beslissing van het Amerikaans Hooggerechtshof. Zij besloten namelijk om de Roe vs. Wade-wet af te voeren. Daardoor is abortus niet langer een landelijk recht en mogen staten dus zelf beslissen of ze het toelaten of niet. Als gevolg daarvan werd abortus in een aantal staten meteen verboden.

Terwijl velen zich afvragen hoe het komt dat zo een kleine groep mensen zo een beslissingen kan maken, reageert ook Hollywood bedenkelijk. Na de uitspraak volgden al verschillende acties uit de filmwereld, waaronder een open brief die ondertekend werd door meer dan 400 regisseurs en makers. Maar nu komt daar dus nog een project bij: Give Me An A.

Give Me An A

Hoe dat project er precies zal uitzien, is nog niet bekend. Maar wat Deadline wel al liet weten, is dat meer dan twintig vrouwelijke makers aan het nieuwe project verbonden zijn. Die vrouwen zullen samenwerken aan vijftien korte films die elk op hun eigen manier over het terugdraaien van de wet gaan.

In die kortfilms zal de kijker telkens dezelfde cast zien, maar altijd in een ander verhaal en in een ander genre. Dat kan gaan van horror tot romance en van komedie tot drama. Alle kortfilms zullen uiteindelijk samengebundeld worden in een langspeelfilm met de naam Give Me An A.

Onder andere acteurs Jennifer Holland (Peacemaker), Sean Gunn (Guardians of the Galaxy), Molly C. Quinn (Castle), Jason George (Grey’s Anatomy) en Jackie Tohn (GLOW) zijn aan het project verbonden. Wanneer de film precies zal uitkomen en wie de filmmakers precies zijn, is niet bekend.

Meer
Lees meer...